Mai jos apare o descriere a statiunii Siriu cu locatiile care ofera cazare Siriu dar si pensiuni Siriu in 2011 si 2012. Cazare Siriu la preturi rezonabile si cazare Siriu pentru toate buzunarele si toate genurile de oameni.

Pensiuni din Siriu | Despre Siriu

Cazare Siriu, Pensiuni Siriu

SIRIU

Cineva drag mie imi povestea aproape in fiecare zi despre Buzau, despre Muntii Buzaului si despre calea de legatura intre Buzau si Brasov, un culoar deosebit de frumos, cu peisaje magice. De fiecare data imi povestea cu drag si mandrie, iar ochi ii sclipeau aparte asemeni unui dor ce niciodata nu va putea trece.

Mereu pomenea de “mandriile buzoienilor”, exemple de cultura inca din timpuri indepartate: tipografia \"Alexandru Georgescu\", parcul Crang, Casa Vergu-Manaila, Manastirea Ciolanu , tabara de sculptura si circuitul de viteza de coasta de la Magura, patinoarul, centrul olimpic de inot – una dintre deosebitele mandrii ale judetului, colegiul B.P.Hasdeu, ”teatrul \"George Ciprian\", colectia de etnografie si arta populara, Casa Memoriala Vasile Voiculescu si concursul national de creatie literara «V. Voiculescu», muzeul chihlimbarului de la Colti, hergeliile de la Rusetu si Cislau.

Pe langa aceste obiective culturale din oras, mai putem purcede la dumetii catre: valea Buzaului, Vulcanii Noroiosi, statiunea Sarata Monteoru sau localitatea Pietroasele, Focurile Vii, Lacul fara Fund si bineinteles barajul de la Siriu.

- Vulcanii noroiosi - rezervatie naturala de tip geologic pe cca. 30 ha afalata in Subcarpatii de Curbura , în localitatea Berca, jud. Buzau. Ei s-au format in urma unor emanatii de gaze din pamant, erupand spre suprafata namol si apa. Cunoscuti in zona sub denumirea de pacle, vulcanii noroiosi au aceiasi structura ca si vulcanii adevarati, in interiorul lor producandu-se procese similare.

Printre personalitatile marcante originare din Buzau se afla politicianul Alexandru Marghiloman, poetul Vasile Voiculescu, dramaturgul George Ciprian si cantareata Mihaela Runceanu. De asemenea, in acest oras au locuit temporar Ion Luca Caragiale, sculptorul Constantin Brancusi, care si-a instalat cunoscuta sculptura Rugaciune in cimitirul Dumbrava; si biologul George Emil Palade, care a studiat in Buzau, absolvind liceul B.P. Hasdeu in acest oras.

Daca o iei pe Intorsatura Buzaului spre Brasov, te poti opri la Cislau sa vizitezi herghelia cu exemplarele sale absolut superbe rasa Pur Sange Englez.
Herghelia Cislau este una dintre cele mai vechi herghelii din tara care in ciuda tuturor transformarilor suferite reuseste si astazi sa-si pastreze scopul initial acela de a produce si creste cai de rasa in conditii optime de clima si relief.
La momentul actual Herghelia Cislau este singura herghelie care produce si creste cai din rasa Pur Sange Englez , rasa care este considerata varful de lance in randul raselor de cai de la nivel mondial
Iubitorii acestor minunate animale vor putea admira  succesorii liniei Darley Arabian , Godolphian Arabian si Bayrley Turk si cu siguranta vor pleca cu niste imagini imposibil de uitat.

Siriul este o localitate deosebita aflata la jumatatea distantei dintre
Buzau si Brasov, in nord-estul judetului Buzau.
Este situata pe valea Buzaului, aflata in preajma Lacului de Acumulare al Barajului Siriu si este formata din satele Casoca, Coltu Pietrii, Gura Siriului, Lunca Jaristei (care este resedinta comunei) si Muscelusa.
Situata pe drumul national DN 10 Buzau - Brasov la jumatatea distantei dintre cele doua orase resedinte de judet ( 80 Km.), Siriu este localitatea de unde se poate ataca masivele Podu Calului , Siriu si Monteoru.
Se invecineaza cu comuna Sita Buzaului din judetul Covasna la nord, cu comuna Chiojdu la sud-vest, cu orasul Nehoiu la sud si cu comuna Gura Teghii la est.

Reprezentativ pentru aceasta localitate este Barajul de la Siriu, cu o inaltime de 122 metri, si o lungime a coronamentului de 570 m.
Pe barajul de la Siriu se organizeaza partide de pescuit la: caras, crap, clean, pastrav, scobar.

Puncte de reper pentru cei care vor sa viziteze imprejurimile de o frumusete coplesitoare sunt:

- Lacul fara fund sau Lacul Vulturilor, lac in jurul caruia dainuiesc inca legendele conform carora un cioban si-a lasat turma de mioare, a aruncat bata in apa lacului si a plecat. Dupa un an de peregrinari isi regaseste bata in apele Dunarii si mistuit de dorul mioarelor si a locurilor natale se reintoarce acasa, iar Lacul Vulturilor deoarece, Alexandru Vlahuta in Romania pitoreasca afirma ca: \"aici vin vulturii, primavara, de beau apa ca sa intinereasca, aici isi invata puii sa zboare, deasupra acestei oglinzi fermecate mijesc de somn, cu aripile-ntinse, trufasii regi ai inaltimilor.\"

- Lacul periglacial (a luat nastere prin actiunea de nivatie si gelivatie, precum si prin deplasari masive de teren in conditii periglaciare), situat la o altitudine de 1.420 m, acoperind o suprafata de 0,5 hectare, in apele caruia se gasesc pastravi.
- Coltii Babei - zona din masivul Siriu cu aspect alpin, populata cu capre negre, aduse din Muntii Retezatului.

- Varful Penteleu - varf din Masivul Penteleu, delimitat de Basca Mica si Basca Mare. Este cel mai important atat ca dimensiuni, cat si ca altitudine (1.772 m), varful sau piramidal se zareste in zilele insorite de iarna chiar din orasul Buzau.

- Tabara Hartagu -
este asezata in Muntii Buzaului, la coada lacului de acumulare Siriu, chiar pe malul raului Buzau si al paraului Hartagu. Tabara se afla in cladirea unde se afla \"Cheia Buzaului\", fosta vama a Buzaului, la 100 km de orasul Buzau. Din Hartagu pleaca principalele trasee turistice catre Muntii Siriu, Vrancei, Penteleu si

- Podul Calului.
- Baile Siriului - statiune folosita pentru un sezon scurt (1 iunie -1 octombrie), dispune de trei izvoare cu ape minerale sulfuroase, usor bicarbonate, clorurosodice, foarte slab mineralizate, termale.
Cascada Pruncea.

Manifestari folclorice:
\"Cat e Siriul de mare\" - denumire data dupa titlul cantecului de muzica populara al cunoscutului interpret Benone Sinulescu, originar din Siriu si are loc in prima duminica dupa Sfanta Maria, pe malul lacului Siriu.

 Trasee descrise:

- Siriu - Valea Neagra - Lacul Vulturilor  – traseul este de dificultate medie pe timp de vara si dureaza circa 3 ore. Pe timp de iarna traseul poate deveni foarte periculos si este accesibil doar cunoscatorilor.
 
- Varlam - Valea Basca Mare -Valea Cernatului - Vf.Penteleu - traseul este de dificultate medie pe timp de vara si dureaza circa 3,5-4  ore.
- Siriu Drum forestier Paraul Stanii - Vf.Podu Calului- traseul este de dificultate medie pe timp de vara si dureaza circa 1-1,5  ore.

-  Siriu - Drum forestier Trestia -Golul Casoca - Vf.Podu Calului - traseul este de dificultate medie pe timp de vara si dureaza circa 3,5-4  ore.

Siriul este o localitate care promite foarte mult d.p.d.v. al turismului situandu-se intr-o zona deosebit de frumoasa, inconjurata de munti frumosi si avand deosebit de multe atractii turistice: culturale, naturale, religioase. Faptul ca se invecineaza cu importante statiuni si orase face din Siriu un punct principal de plecare in diferite excursii si drumetii.

Pensiunea Padurarului

Cazare Siriu - Pensiunea Padurarului

Oferta CRACIUN 2009 si REVELION 2010.\\\\\\\\r\\\\\\\\nOferim spre inchriere vila cu un etaj,doua camere ,baie,bucatarie,conditii excelente.... Mai multe detalii
Loc de Joaca pentru Copii Bar de Zi Bucatarie Frigider comun Gradina Gratar / Barbeque Internet Livada Parcare Accepta Animale Semineu Terasa
Baie cu Cada Frigider Incalzire cu Lemne
Structura spatiu:
 • Camere duble: 0
 • Apartamente: 0
 • Total camere: 2
 • Total locuri: 1
 • Pret: 70 RON/camera
Vila Iulia Alexia

Cazare Siriu - Vila Iulia Alexia

Vila Iulia Alexia va invita sa va petreceti sarbatorile, vacantele weekend-urile pe frumoasele meleaguri din localitatea Siriu. Vila este compusa din 4 Dormitoare, din care 2 dormitoare cu pat dublu si 2 dormitoare cu do... Mai multe detalii
Loc de Joaca pentru Copii Bucatarie Foisor Frigider comun Parcare Accepta Animale
Baie cu Cada Frigider Incalzire Centrala
Structura spatiu:
 • Camere duble: 0
 • Apartamente: 0
 • Total camere: 4
 • Total locuri: 8
 • Pret: 50 RON/camera
Mioara

Cazare Siriu - Mioara

Pensiunea Mioara este locul ideal pentru a petrece un weekend relaxant, o vacanta sau pentru a sarbatori un eveniment important. Vila noastra beneficiaza de standarde inalte pentru confortul d-voastra fiind echipata mode... Mai multe detalii
Loc de Joaca pentru Copii Bucatarie Frigider comun Gratar / Barbeque Parcare
Incalzire Centrala TV cu Cablu in camera
Structura spatiu:
 • Camere duble: 0
 • Apartamente: 0
 • Total camere: 4
 • Total locuri: 8
 • Pret: 320 RON/integral
 
Cabana Siriu

Cazare Siriu - Cabana Siriu

Cabana Siriu va primeste intr-un camin cald si linistit, in inima naturii, unde va puteti relaxa si rasfata, va puteti bucura de drumetii, servicii de agrement si de gustoasele preparate culinare. O cabana in stil rustic... Mai multe detalii
Bucatarie Foisor Frigider comun Gradina Livada Living Parcare Terasa TV cu Cablu in Living
Dus in Camera Frigider Incalzire Centrala Minibar TV cu Cablu in camera
Structura spatiu:
 • Camere duble: 2
 • Apartamente: 1
 • Total camere: 0
 • Total locuri: 10
 • Pret: 0 /camera
Vila 14 Scaune

Cazare Siriu - Vila 14 Scaune

Vila 14 Scaune este la dispozitia dumneavoastra pentru a va oferi acel moment de relaxare de care aveti nevoie. Pensiunea noastra este locul ideal pentru a petrece un weekend relaxant, o vacanta sau pentru a sarbatori un... Mai multe detalii
Foisor Frigider comun Peste Accepta Animale Sala de Mese TV cu Cablu in Living
Baie cu Cada Dus in Camera Incalzire Centrala
Structura spatiu:
 • Camere duble: 18
 • Apartamente: 0
 • Total camere: 0
 • Total locuri: 50
 • Pret: 70 /camera
Pensiunea Izvorul Aninului

Cazare Siriu - Pensiunea Izvorul Aninului

Pensiunea Izvorul Aninului va primeste intr-un camin cald si linistit, in inima naturii, unde va puteti relaxa si rasfata, va puteti bucura de drumetii, servicii de agrement si de gustoasele preparate culinare. Pensiunea... Mai multe detalii
Foisor Frigider comun Peste Accepta Animale Ping Pong Sala de Mese Teren de Sport TV cu Cablu in Living
Baie cu Cada Balcon Dus in Camera Frigider Incalzire Centrala TV cu Cablu in camera
Structura spatiu:
 • Camere duble: 12
 • Apartamente: 0
 • Total camere: 0
 • Total locuri: 32
 • Pret: 100 /camera
Pensiunea Dana-Maria

Cazare Siriu - Pensiunea Dana-Maria

Pensiunea Dana - Maria ofera o ambianta calda, placuta precum si un nivel foarte ridicat al serviciilor. Am reusit sa imbinam intr-un mod exceptional utilul si placutul rezultatul fiind un loc unde puteti sa petreceti un... Mai multe detalii
Foisor Frigider comun Peste Accepta Animale TV cu Cablu in Living
Dus in Camera Dus pe Hol Frigider Incalzire Centrala TV cu Cablu in camera
Structura spatiu:
 • Camere duble: 4
 • Apartamente: 0
 • Total camere: 0
 • Total locuri: 8
 • Pret: 70 /camera
Pensiunea Elena

Cazare Siriu - Pensiunea Elena

Pensiunea Elena se afla intr-un tinut muntos din zona Carpatilor de Curbura .Aceasta zona de o frumusete mioritica este strabatuta de DN 10 , unind Buzaul de Brasov.Pensiunea este situata pe Valea Casocii , in imediata a... Mai multe detalii
Foisor Accepta Animale Sala de Mese TV cu Cablu in Living
Baie cu Cada Dus in Camera Frigider TV cu Cablu in camera
Structura spatiu:
 • Camere duble: 5
 • Apartamente: 0
 • Total camere: 0
 • Total locuri: 10
 • Pret: 700 lei/camera
 
 
1
 
 

Home

Restaurante Valea Prahovei

Inscrie Pensiune

Inscrie Restaurant

Delta Dunarii

Despre Valea Prahovei

Parteneri

Contact

© Pensiuni Valea Prahovei 2008
Toate Drepturile Rezervate
 
Creare site by Studio Media Pixel