Mai jos apare o descriere a statiunii Sinaia cu locatiile care ofera cazare Sinaia dar si pensiuni Sinaia in 2011 si 2012. Cazare Sinaia la preturi rezonabile si cazare Sinaia pentru toate buzunarele si toate genurile de oameni.

Pensiuni din Sinaia | Despre Sinaia

Cazare Sinaia, Pensiuni Sinaia

Într-o zi oarecare mi-a fost dor de urcus, de zapada, de aer curat, de schi – in special de schi!
Pe mine schiul ma relaxeaza si îmi confera o stare de liniste, de eliberare – e ca si un zbor, doar ca este fara aripi si bine înfipt în picioare.
Bineînteles ca am ales Sinaia.
De ce?
Pentru ca are pârtii de schi de diferite grade de dificultate:

Partii pentru incepatori:

- Schiorii incepatori au la dispozitie partia din Poiana Florilor cu un grad de dificultate usoara cu lungime de 250 m si o diferenta de nivel de 50 m;
- Schiorii cu o pregatire medie au la dispozitie partiile \"Vanturis\" (care face legatura intre Varful cu Dor si Cota 1400 cu o lungime a partiei de 2350 m, o diferenta de nivel de 560 m si panta medie de 24,5%);
- Partia \"Piramida\" (face legatura intre Varful cu Dor si cabana Varful cu Dor cu diferenta de nivel de 100 m, o lungime a partiei de 450 m si o panta medie de 25,8%);
- Partia \"Dorului\" (face legatura intre Varful cu Dor si cabana Valea Dorului cu o lungime a partiei de 600 m, o diferenta de nivel de 150 m si o panta medie de 25,8%);
- Partia \"Fata Dorului\" (face legatura intre Furnica si Valea Dorului cu o lungime de 1180 m, o diferenta de nivel de 210 m si o panta medie de 25,8%).

Partii pentru avansati:

Schiorii avansati au la dispozitie si partii dificile:
- Partia \"Papagal\" - face legatura intre Tarla si telescaun, are o lungime de 450 m, o diferenta de nivel de 150m si o panta medie de 35,3%;
- Partia \"1500\" - are o lungime de 450 m, o diferenta de nivel de 125 m si panta medie de 28,9%;
- Partia \"Turistica\" - face legatura intre Cota 1400 si Sinaia, are o lungime de 2800 m, o diferenta de nivel de 450m si panta medie de 16,6%.

Schi Fond:

Pentru cei ce prefera plimbarile turistice sau pentru schiorii de fond este recomandata partia de pe Platoul Bucegi cu o lungime de 8000 m si o diferenta de nivel de 100 m.

Pentru ca îmi place sa privesc soarele cum apune pe platoul Bucegi, pentru ca daca prin absurd m-as plictisi de zapada, de munte si natura pot asculta muzica de calitate la diverse festivaluri locale:

Festivalul toamnei. Creatie artistica. Festival de muzica si divertisment organizat în lunile septembrie-octombrie în parcul orasenesc.

Pentru ca am multe localuri in oras si in afara acestuia unde as putea sa ma retrag ca sa imi pot aduna energia pentru o noua perioada agitata la servici.

Cateva atractii deosebite si unice ale acestei statiuni sunt:

Castelul Pelisor. Construit între anii 1899-1902 de arhitectul ceh Karel Liman si decorat de vienezul Bernhard Ludwig, Pelisorul a fost locuit de perechea princiara, Ferdinand si Maria, din 1903. Castelul Pelisor detine o valoroasa colectie de arta decorativa apartinând Art-Nouveau-ului, printre care lucrari ale unor artisti ca E. Galle, fratii Daum, J. Hoffmann, L.C. Tiffany, Gurschner etc. O mentiune speciala merita manuscrisul-pergament realizat de Maria si daruit lui Ferdinand în 1906. Regina artista a impus un stil personal, ecletic, elementele Art-Nouveau adoptând trasaturi bizantine si îndeosebi celtice. Astfel au luat nastere interioare ca „Dormitorul de Aur“, „Capela“ si „Camera de Aur“ care, indubitabil, au valoare de unicat.

Muzeul National Peles. Este un monument istoric si de arhitectura. Profilul consta în arta plastica si decorativa. Functioneaza în incinta Castelului Peles, construit la initiativa regelui Carol I, în doua etape (1873-1883 si 1896-1914), în stilul renasterii germane, dupa planurile arhitectului vienez von Doderer si ale celui german Schultz din Lemberg, cu transformari gotice ale arhitectului ceh Liman. Castelul a fost resedinta regala de vara. Dintre lucrarile de arta din muzeu care au o valoare deosebita, se remarca decoratia în lemn care îmbraca peretii si plafoanele în majoritatea încaperilor. Pelesul are 160 de camere si sali în care pot fi vazute diferite obiecte ornamentale, covoare orientale, sculpturi fine din fildes, tapiserii, mobilier, colectii de arme (sec. XV-XIX), tablouri. Printre cele mai impresionante sali sunt: marea sala de arme (cu obiecte din India, Persia, Turcia, Arabia), sala de consiliu (vitralii elvetiene, sec. XVI-XVII), sala de muzica, sala florentina, sala oglinzilor, sala maura (cu o colectie inspirata de Palatul Alhambra din Spania), salonul turcesc, sala de teatru. În parcul înconjurator se afla si Foisorul, fosta casa de vânatoare, refacut de Carol II. Programul de vizitare este: zilnic între 9-15; marti închis.

Manastirea Sinaia. Monument istoric si de arhitectura religioasa. Manastirea a fost înfiintata în 1695 si cuprinde: Biserica Veche Adormirea Maicii Domnului (construita în 1690-1695 la initiativa spatarului Mihai Cantacuzino dupa modelul manastirii Sf. Elena, de pe muntele Sinai. Este realizata în stil brâncovenesc. Devastata în 1784, a fost repictata în 1795 sub domnia lui Al. Moruzzi); Biserica Paraclis (construita în 1690-1695); Biserica Noua Sf. Treime (construita în 1843; chiliile construite în 1690-1695 au fost restaurate de arhitectul francez Amile Andre Lecomte du Noily cu cheltuiala Eforiei spitalelor civile din Bucuresti. În pronaosul bisericii se afla portretele regelui Carol I, ale reginei Elisabeta si ale fiicei lor, Maria).

Casa memoriala Nicolae Iorga. Casa în care a locuit Nicolae Iorga, construita în 1918 de catre arhitectul Bornovschi, în stilul arhitecturii românesti specifice zonei montane.

Casa memoriala George Enescu. Casa în care a locuit George Enescu, cu arhitectura specifica zonei montane. În 1927, aici si-a perfectionat talentul de violonist Yehudi Menuhin. Programul de vizitare este: zilnic 10-18, luni închis.

Casa memoriala Anastasie Panu. Casa în care a locuit Anastasie Panu.

Colectia muzeala Rezervatia Bucegilor. Muzeu orasenesc. Profil: stiintele naturii – fauna si flora din zona muntilor Bucegi cu prezentare dioramica, harti turistice. Program de vizitare: vara: orele 9-19; iarna: orele 9-17.

Cladirea cazinoului. Monument de arhitectura laica. Constructie din 1912, dupa planurile arhitectului Petru Antonescu dupa modelul cazinoului din Monte Carlo. Aici se desfasoara întâlniri nationale si internationale. În fata edificiului se afla bustul artistului I. Brezeanu opera sculptorului D. Paciurea. Programul de vizitare este: orele 9-15, luni si marti închis.

Punctul Fosilifer Plaiul hotilor. Rezervatie naturala (paleontologica). Succesiune de formatiuni de flis cretacic. În formatiuni se gasesc olistolite de calcare bogate în fauna: gasteropode, crustacee, cefalopode etc. Rezervatia are 6 ha.

Rezervatia naturala Aninisul de la Sinaia. Rezervatie naturala-botanica. Rezervatia are o suprafata de 1,4 ha în care este ocrotit pâlcul de padure de foioase, în acesta predominând aninul (almus incana). Se mai întâlnesc paltini, carpeni si mai rar pinul, zada, bradul, molidul. Stratul de arbusti cuprinde: paducel, maces, soc, si vegetatia ierboasa: piciorul cocosului, floarea pastelui, vioreaua, crinul de padure, sânziana. Adaposteste o fauna bogata de mamifere mici, pasari, batracieni.


Statiunea Sinaia denumita si “Perla Carpatilor” este asezata pe valea superioara a Prahovei, la poalele muntilor Varful cu Dor, Furnica si Piatra Arsa. Ea se afla la o distanta de 122 km de capitala tarii, si la 49 km de Brasov, ceea ce o transforma intr-o statiune accesibila si foarte deschisa turismului.

Cai de acces: Rutiere – Bucuresti-Brasov pe DN1 (E60); feroviare – Gara Sinaia pe ruta Bucuresti-Brasov.

Orasul, dispus sub forma unui larg amfiteatru la poalele Bucegilor, se intinde in partea de nord la locul numit Gura Padurii, unde este plasat hanul “Vadul Cerbului”, iar spre sus, pana dincolo de valea Izvorul Dorului, unde s-a ridicat, in ultimii ani, noul cartier “Platoul Izvor”.

Vadul Cerbului este amplasat  intr-un  minunat  cadru  natural,  la  iesire  din  Sinaia,  pe  soseaua  care  serpuieste  prin  padurea  de  brazi  spre  Poiana  Tapului.
Aici, veti putea agsi o atmosfera frumoasa si linistita cu privelisti de poveste si povesti ascunse dincolo de ferestre.
 
Complexul  turistic  Vadul-Cerbului  dispune  de:
-  un  numar  de  49  de  camere  duble: fiecare  camera  dispune  de:  televizor,  cablu,  grup  sanitar  propriu,  incalzire  centrala,  apa  calda.
-  doua  restaurante:  un  salon  restaurant  cu  o  capacitate  de  80  de  locuri  si  un  restaurant  pentru  nefumatori  cu  o  capacitate  de  40  de  locuri.
-  sala  de  conferinte  cu  capacitatea  de  30  de  locuri;  club  cu  mese  de  biliard,  sah  si  table;  terasa  de  vara;  bar  de  zi;  orchestra;  standuri  cu  obiecte  artizanale.

Sinaia se afla la o altitudine de 798-971 m si are un climat specific zonelor alpine, cu aer puternic ozonat, cu veri racoroase si ierni putin friguroase. Temperatura medie anuala este de 6°C.

Dincolo de faptul ca este o statiune care furnizeaza conditii excelente de tratament a neuroasteniei, a tulburarilor aparatului digestiv (in gastritele cronice hipoacide), a tulburarilor hepatobiliare (dischinezie biliara, colecistita cronica, sechele dupa operatii pe ficat), endocrine (hipertiroidism benign si boala lui Basedow, respiratorii (nevroze respiratorii) si alte tulburari, Sinaia este un loc de basm pe care doar vizual poti sa il desenezi pe suflet ca si turist si sa ii ramai fidel.
Nimeni nu poate descrie varfurile razlete ale muntilor Bucegi care ajung la peste 2000 m, munti care sub soarele verii par niste giganti ce stau la taifas, iar iarna stralucesc sub mantia alba a zapezii inconjurand ca un lant de sidef.
Cu siguranta Bucegii vor ramane cei mai impresionanti munti din cati exista in Romani, pentru ca ei ne confera atat frumusete cat si diversitate si necunoscut.
Din est catre sud, pana la Izvorului lui Bogdan, in apropierea vestitelor si, altadata, temutelor “Oratii” se intind Muntii Garbova.
Cele doua masive muntoase, Bucegii si Garbova, “ocrotesc” localitatea, de-o parte si de alta, pe o lungime de peste 9 km.

Localitatea Sinaia apare mentionata documentar prima oara în 1690, când în preajma Manastirii Sinaia (1690-1695), pentru paza sa au fost întemeiate locuinte pentru scutelnici. A fost declarat oras în 1880, când localitatea a devenit locuinta de vara a regelui Carol I.
Ca si numar de locuitori Sinaia are 15.063 locuitori si este in prezent un important centru turistic si de desfasurare a unor conferinte internationale si nationale.

Ca sa ajungi la cota 1400 dispui de diverse  mijloace de transport, printre care si de transport pe cablu. Instalatiile de urcat pe cablu sunt diversificate, astfel:

- 2 telecabine între cota 1400-cota 2000;
- 1 telescaun Valea Dorului-Furnica;
- 4 teleschiuri Valea Dorului-Vârful cu Dor, Furnica-Vârful cu Dor, Cota 1400-Cota 1500, Vârful cu Dor-Cabana Vârful cu Dor;
- 5 baby ski-lifturi.

Pe langa transportul pe cablu exista numeroase poteci marcate si sosea auto cu acces pâna la cota 1400.

Ca si partii, Sinaia ofera:

- Pista de bob:

Traditionalele concursuri de bob, sanie si skeleton se desfasoara pe o partie speciala, situata in partea de vest a statiunii, spre soseaua ce urca la Hotelul Alpin - Cota 1400. Partia are o lungime de 1500 m. Diferenta de nivel intre punctul de plecare si punctul de sosire este de 134 m; exista 13 viraje, cu o panta medie de 9 %, panta minima de 3 % si panta maxima de 14 %. Bobul pentru doua persoane poate atinge o viteza de maxim 110 km/h, iar bobul de patru persoane, 120 km/h. Tot aici se organizeaza si concursuri de sanie si skeleton. Din anul 1995 functioneaza Federatia Romana de Schi, Bob, Sanie si Biatlon.

- Pârtiile de schi de diferite grade de dificultate descrise mai sus.

- Pârtii pentru sanius:

Pentru practicarea saniusului exista partia \"Drumul Vechi- Cota 1300\" cu o lungime de 300 m, o diferenta de nivel de 60 m si pista de bob \"Furnica-Sinaia\" partie amenajata pentru competitii cu o lungime de 1500 m si o diferenta de nivel de 30 m.

Pensiunea Maria

Cazare Sinaia - Pensiunea Maria

Pensiunea Maria este situata ultracentral (dar in acelasi timp retrasa), langa parcul orasului (vis-a-vis, dupa hotel Sinaia cum veniti dinspre Bucuresti, din intersectie imediat in stanga(50 metri) strada O. Goga nr 1 A... Mai multe detalii
Frigider comun Gratar / Barbeque
Balcon Dus in Camera Frigider Incalzire Centrala TV cu Cablu in camera Uscator
Structura spatiu:
 • Camere duble: 4
 • Apartamente: 4
 • Total camere: 8
 • Total locuri: 16
 • Pret: 100 RON/camera
Tripoli

Cazare Sinaia - Tripoli

Vila Tripoli este amplasata intr-o zona retrasa, linistita, inconjurata de natura pe Valea Prahovei in localitatea Sinaia. Peisajul este mirific, cu panorama asupra Muntilor Bucegi si spre Cota 1400. Din DN1, in drept... Mai multe detalii
Bucatarie Frigider comun Gradina Gratar / Barbeque Jacuzzi Lavanderie Living Accepta Animale Sala de Mese Semineu TV cu Cablu in Living Plata cu Cardul
Balcon Dus pe Hol Frigider Incalzire Centrala Jacuzzi TV cu Cablu in camera
Structura spatiu:
 • Camere duble: 4
 • Apartamente: 0
 • Total camere: 0
 • Total locuri: 8
 • Pret: 250-(pentru a obtine tarifele afisate,spune-ti proprietarului ca le-ati gasit pe www.pensiunivaleaprahovei.ro) RON/integral
Voicu

Cazare Sinaia - Voicu

BINE ATI VENIT LA VILA VOICU SINAIA Situata pe Valea Prahovei in plina zona carpatica la poalele muntilor Varfu cu Dor, Furnica si Piatra Arsa, Sinaia este supranumita si Perla Carpatilor pentru peisajele superbe... Mai multe detalii
Biliard Bucatarie Gradina Gratar / Barbeque Internet Wireless Living Masaj Accepta Animale Sala de Fitness Salon Sauna Seif la Receptie Terasa TV cu Cablu in Living
Baie cu Cada Balcon Dus in Camera Frigider Incalzire Centrala Internet in Camere Minibar Seif TV cu Cablu in camera Uscator
Structura spatiu:
 • Camere duble: 0
 • Apartamente: 0
 • Total camere: 0
 • Total locuri: 1
 • Pret: 59 RON/camera
 
Vila Condor Sinaia

Cazare Sinaia - Vila Condor Sinaia

Vila turistica 3 stele 5 camere pat matr.,bai proprii,tv color,telefon,internet wireless,balcoane. 1 apartament-dormitor pat matr.,sufragerie cu canapele din piele,telefon,tv.color,internet,baie,hol,oficiu,balcon. 1 l... Mai multe detalii
Loc de Joaca pentru Copii Biliard Bucatarie Fax Foisor Frigider comun Gradina Gratar / Barbeque Internet Wireless Living Parcare Sala de Conferinte Sala de Mese Salon Seif la Receptie Semineu Terasa TV cu Cablu in Living Plata cu Cardul
Baie cu Cada Balcon Dus in Camera Incalzire Centrala Internet in Camere Telefon TV cu Cablu in camera Uscator
Structura spatiu:
 • Camere duble: 5
 • Apartamente: 1
 • Total camere: 0
 • Total locuri: 12
 • Pret: 120 si ap 140 RON/camera
Villa sinaia

Cazare Sinaia - Villa sinaia

Vila, 2 camere, living, bucatarie, 2 bai (cada si cabina de dus), 2 terase, barbeque, teren 500mp, garaj la parter. Vila este situata in Sinaia, , la 4-5min de Hotel International, se inchiriaza integral, la cheie. Es... Mai multe detalii
ATV Bucatarie Frigider comun Gratar / Barbeque Parcare Accepta Animale Terasa TV cu Cablu in Living
Dus pe Hol Incalzire Centrala
Structura spatiu:
 • Camere duble: 2
 • Apartamente: 0
 • Total camere: 3
 • Total locuri: 14
 • Pret: 400 RON/integral
Stana Regala

Cazare Sinaia - Stana Regala

Natura superba, liniste deplina, conditii foarte bune de cazare, mancare ca acasa, un strop de istorie???toate le gasesti la Stana REGALA ... iti mai trebuie altceva ??? ... ah, Sauna si Jacuzzi in aer liber ar mai trebu... Mai multe detalii
ATV Loc de Joaca pentru Copii Internet Wireless Jacuzzi Karaoke Living Masaj Mic Dejun Parcare Peste Accepta Animale Restaurant Sala de Conferinte Sauna Terasa TV cu Cablu in Living Plata cu Cardul
Balcon Dus in Camera Incalzire Centrala Internet in Camere Jacuzzi TV cu Cablu in camera Uscator
Structura spatiu:
 • Camere duble: 2
 • Apartamente: 1
 • Total camere: 0
 • Total locuri: 18
 • Pret: 180 RON/camera
ViiLa UnGratar

Cazare Sinaia - ViiLa UnGratar

Oferta cazare Sinaia! Pentru cei care doresc sa-si petreaca o vacanta intr-o zona montana linistita, ViiLa UnGratar este alegerea perfecta. Este o vila utilata modern, avand conditii de cazare excelente. Turistii ca... Mai multe detalii
Bucatarie Gratar / Barbeque Living TV cu Cablu in Living
TV cu Cablu in camera
Structura spatiu:
 • Camere duble: 2
 • Apartamente: 0
 • Total camere: 1
 • Total locuri: 10
 • Pret: 250 RON/integral
Vile Lucia

Cazare Sinaia - Vile Lucia

Cu un stil architectural unic,Complexul Vilele Lucia,reuseste sa imbie armonios frumusetea,nobletea si farmecul stilului vechi cu confortul oferit de tehnica moderna.De invidiat prin pozitia geografica , prin splendoarea... Mai multe detalii
ATV Loc de Joaca pentru Copii Bar de Zi Bucatarie Cutie de Valori Fax Foisor Gradina Gratar / Barbeque Internet Internet Wireless Jacuzzi Lavanderie Living Masaj Masina Mic Dejun Parcare Sala de Conferinte Sala de Mese Salon Seif la Receptie Semineu Terasa TV cu Cablu in Living Plata cu Cardul
Baie cu Cada Balcon Dus in Camera Fax Frigider Incalzire Centrala Internet in Camere Jacuzzi Minibar Seif Telefon TV cu Cablu in camera Uscator
Structura spatiu:
 • Camere duble: 0
 • Apartamente: 1
 • Total camere: 17
 • Total locuri: 36
 • Pret: 80-65 EURO/camera
 
 
1 2 3 > >>
 
 

Home

Restaurante Valea Prahovei

Inscrie Pensiune

Inscrie Restaurant

Delta Dunarii

Despre Valea Prahovei

Parteneri

Contact

© Pensiuni Valea Prahovei 2008
Toate Drepturile Rezervate
 
Creare site by Studio Media Pixel