Mai jos apare o descriere a statiunii Sacele cu locatiile care ofera cazare Sacele dar si pensiuni Sacele in 2011 si 2012. Cazare Sacele la preturi rezonabile si cazare Sacele pentru toate buzunarele si toate genurile de oameni.

Pensiuni din Sacele | Despre Sacele

Cazare Sacele, Pensiuni Sacele

SACELE


Masivele Ciucas si Piatra Mare deschid privelistea spre un loc frumos si linistit, cu un cadru natural de invidiat din care pornesc o multitudine de trasee montane spre varfuri semete si poteci inguste si deosebite de munte.
Cabane frumoase, pasuri, varfuri inalte, paduri umbroase, zile insorite, hanuri, partii de schii, oameni obisnuiti cu turistii, primitori si dornici de a da mai departe tot ce stiu si..., oricat am continua nu am putea sa descriem localitatea Sacele cu toate frmusetile ei.

Municipiul Sacele este parte componenta a judetului Brasov, se afla pe valea Tarlungului la altitudinea de 600-700 m si este situata in partea de sud-est a acestuia la o distanta de numai 15 km fata de centrul Brasovului. Localitatea este strabatuta de DN1A / Brasov - Valenii de Munte - Predeal si de DN1 / Bucuresti - Brasov, principala artera nationala.

Sacelele este o localitate cu vechime si importanta inca din trecut prin amplasarea sa. In trecut a fost cunoscuta sub denumirea de Sapte Sate, primele atestate fiind Baciu, Cernat, Satulung si Turches si a fost mentionat documentar la sfarsitul secolului al XV-lea intre anii 1482-1496. In 23 iulie 1950 satele de mocani se contopesc si alcatuiesc o singura localitate, orasul Sacele.

Obiective turistice culturale si religioase in zona sunt:

- Biserica Adormirea Maicii Domnului din Satulung ridicata in 1812-1819 si pictata de Misu Pop in anul 1874
- Monumentul Soldatului Necunoscut
- Casa Dijmelor cu Sectia Muzeului de Etnografie Brasov monument de arhitectura din 1543,
- Bisericile “Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil” (sec. XVII), “Sfantul Nicolae” (1776-1808, cu zid de incinta si turn clopotnita),

Din Sacele se pot admira crestele marete si frumoase ale muntilor din apropiere si se pot porni drumetii pe traseele vailor din apropiere:  Valea Garcinului , Valea Baciului , Valea Cernatului , Valea Morii. In apropierea zonei Sacele se pot vizita si alte obiective naturale cum ar fi:  Poiana Angelescu, Pestera de Gheata , Piatra Scrisa , Prapastia Ursului, cheile si cascada Tamina , varful Piatra Mare si renumitul canion \" 7 Scari \", canion ce isi face drum pintr-un cadru natural deosebit, inconjurat de copaci desi, presarat de cascade voluptoase, de roci calcaroase si privit de un cer albastru si senin.

Cei ajunsi in Sacele pentru sporturi extreme sau drumetii pline de aventura, vor gasi aici destule variante, atractive si adecvate cerintelor lor:

- parapanta, sarituri cu parapanta de pe singura trambulina artificiala din tara, bungee-jumping

- 3 partii de schi de dificultate medie: Partia Baciului, Partia Barsei, Plaiul Mocanilor

- telescaun

- trasee montane de grade diferite de dificultate indicate si celor care practica escalada si alpinismul:

1. Predeal (Cioplea)-Poiana Stanii Pietricica-Varful Piatra Mare. Marcaj: cruce rosie. Durata 3 1/2-4 ore. Traseul moderat, accesibil tot timpul anului. larna in sectorul superior exista pericolul avalanselor.
2. Predeal (Cioplea) -Timisu sec de Sus- Poiana Stanii Pietricica Marcaj: punct albastru. Durata: 2-2 1/2 ore. Traseu moderat, inaccesibil iarna.
3. StatiuneaTimisudeSus-CascadaTamina-Varful Piatra Mare Marcaj: banda albastra Durata: 3 1/2-4 1/2 ore. Traseu moderat vara, iarna dificil.
4. Cabana Dambu Morii-Cheile \"Sapte Scari\"-Cabana Piatra Mare. Marcaj: banda galbena Durata: 3-3 1/2 ore. Traseu dificil, inaccesibil iarna. La \"Sapte Scari\" exista o varianta de ocolire a cheilor marcata cu punct rosu cu durata de 1/2 ora si un traseu de legatura cu Drumul Principal, marcat cu triunghi albastru cu durata de 1 ora.
5. Cabana Dambu Morii-Cabana Piatra Mare-Varfui Piatra Mare (Drumul Principal). Marcaj: banda rosie. Durata: 3 1/2-4 ore. Traseu moderat, accesibil tot timpul anului. In sectorul Cabana Piatra Mare-Varful Piatra Mare, iarna existä pericol de avalanse.
6. Cabana Dambu Morii- Drumul Tiganilor- Drumul Principal Marcaj: punct rosu. Pe ultimii 300 m marcaj banda albastra (traseul 11). Durata: 2-2 1/2 ore. Traseu moderat.
7. Cabana Dambu Morii-Cabana Bunloc. Marcaj: triunghi albastru. Durata: 1-1 1/4 ore; traseu usor, accesibil tot timpul anului.
8. Sacele (Cabana Baciu)-Cabana Bunloc-Valea Musatului-Valea Garcinului. Marcaj: triunghi rosu. Durata: 3-3 1/2 ore. Traseu moderat, accesibil tot timpul anului; iarna dificil.
9. Sacele-Valea Baciului-Cabana Bunloc. Marcaj: banda albasträ Durata: 1-1 1/2 ora Traseu usor, accesibil tot timpul anului.
10 Sacele (Cartierul Turcheg)- Valea Morii - Valea Garcinului Mic-Cabana Piatra Mare Marcaj: triunghi galben. Durata: 5 1/2 ore, in sens invers 4 ore. Traseu usor pana in Valea Garcinului, in continuare dificil; iarna inaccesibil.
11. Cabana Bunloc-Pestera de Gheata -Cabana Piatra Mare. Marcaj: bandä albastra Durata: 3-3 1/2 ore. Traseu moderat vara, greu accesibil iarna.
12. Sacele-Valea Garcinului-Varful Tilfa-Culmea Rentea Marcaj: banda albastra Durata 3 1/2-4 ore. Traseu moderat, accesibil tot timpul anului.
13 Sacele- Valea Garcinului- Valea Ramura Mica - Culmea Rentea Marcaj: banda galbena Durata: 3-3 1/2 ore. Traseu usor, accesibil tot timpul anului. La Cabana Renjea nu au acces turistii.
14. Sacele-Culmea Tilfa-Culmea Rentea Marcaj: banda rogie. Durata: 2 1/2-3 ore. Traseu usor, accesibil tot timpul anului. La Cabana Rentea nu au acces turistii.
15. Cabana Piatra Mare- Poiana Stanii din Pietricica Culmea Clabucet Marcaj: triunghi albastru. Durata: 3 1/24 ore. Traseu moderat; iarna nu este accesibil in portiunea de sub Piatra Scrisa La cabana Rentea nu au acces turistii.
16 Cabana Susai - Lacul Rosu - Culmea Clabucet.Marcaj: triunghi rogu. Durata: 3 1/2-4 ore. Traseu ugor, accesibil tot timpul anului. La cabana Rentea nu au acces turistii.

La Bunloc, zona deosebit de valoroasa a Sacelelor puteti vizita ramasitele unei fortificatii asemeni celei de la Sarmisegetuza, trambulina de parapanta o adeavarata revelatie pentru ubitorii de adrenalina, barajul artificial. In Bunloc puteti urca si cu telescaunul.

Prin plasarea sa geografica, aproape de Brasov, de Poiana Brasov, de Rasnov, de Predeal, din rasnov se pot face drumetii in aceste zone pentru vizitarea diferitelor atractii turistice de interes cultural, istoric, natural: biserici, monumente, muzee, case memoriale.

Ca si evenimente locale deosebit de frumoase si pline de traditie sunt:

- Santilia - 23 – 24 iulie (primul week-end dupa Sf. Ilie), organizare ce are loc in Poiana Angelescu, o straveche sarbatoare a ciobanilor saceleni, legata odinioara de celebrarea zeului soarelui si focului.
Aceasta nedeie pastorala era strans legata de viata si ocupatia mocanilor saceleni care traversau cu turmele de oi, teritorii intinse.
Specificul pastoral al Santiliei de la Sacele s-a pastrat in obiceiul ciobanilor de a face cadou fetelor cu care urmau sa se casatoreasca furci de tors si tipare pentru cas, frumos crestate de ei in linistea si singuratatea muntilor.
Pastorii aveau un motiv in plus sa astepte ziua Santiliei – dupa urcarea oilor la munte ei nu mai aveau voie sa coboare in sat si nici sa fie vizitati de neveste sau dragute. Dupa o viata grea, in permanenta lupta cu salbaticiunile padurii si fenomenele meteorologice, izolati de cei dragi, de biserica, de sat, venea Santilia, ziua cand lumea urca la ei.
In procesul de desacralizare, Santilia a asimilat functii noi, in special cele legate de schimbul de produse si de cunoasterea tinerilor in vederea casatoriilor. In cadrul  manifestarii au loc dansuri populare cum ar fi:  „Braul”, „Chindia”, „Atica”, „Ciobanasul” sau „Lezeasca”, se vor putea degusta:  placinta mocanesca, sarmalele mocanesti si veti putea vizita standuri cu obiecte de arta populara.
- Cupa \"Ioan Tocitu\" - concurs de schi
- Balul Placintelor - sarbatoare mocaneasca
- Szent Mihaly - Sfantul Mihai - 29 Septembrie, cunoascuta si ca sarbatorea recoltei;

De remarcat este ca in Sacele intalnim cele mai multe lacase de cult: 15 biserici, de cult ortodox, evanghelic sau catolic. Pe langa acestea, mai exista si o serie de asociatii culturale: Asociatia cultural-artistica ASTRA si Ansamblul Maghiar.

Sacele este un loc deosebit de generos cu cei care vor sa isi petreaca vacanta sau weekend-ul intr-un spatiu montan situat intr-o zona de clima depresionara, cu o bogata varietate peisagistica, incepand cu vai, pasuri, maguri, creste muntoase, poteci, paduri si continunad intr-un mediu ambiant placut in cadrul punctelor de cazare ale zonei ce pot oferi confort pentru toate preferintele.

 

Pensiunea Vrinceanu Ianis

Cazare Sacele - Pensiunea Vrinceanu Ianis

Confortul pe care il asigura prin dotarile sale, fac Pensiunea Vrinceanu foarte atractiva atat pentru adeptii solitari ai turismului montan cat si pentru familii sau grupuri mari de turisti in cautare de relaxare si dist... Mai multe detalii
ATV Bucatarie Foisor Frigider comun Gradina Gratar / Barbeque Internet Internet Wireless Living Parcare Accepta Animale Sala de Mese Sala de Fitness Sanie Sauna Terasa TV cu Cablu in Living
Balcon Dus in Camera Incalzire Centrala Internet in Camere TV cu Cablu in camera
Structura spatiu:
 • Camere duble: 10
 • Apartamente: 0
 • Total camere: 0
 • Total locuri: 20
 • Pret: 70 RON/camera
Cabana Valea Babaruncii

Cazare Sacele - Cabana Valea Babaruncii

Casa la cheie (toata locatia) Cabana se afla pe DN 1A in statiunea Babarunca la 20 km de Brasov, 20 km de Cheia, la poalele muntilor Ciucas si pe malul raului Tarlung. Cabana dispune de 5 camere, 2 bai, living, buc... Mai multe detalii
Bucatarie Frigider comun Gradina Gratar / Barbeque Living Parcare Sala de Mese Terasa TV cu Cablu in Living
Dus pe Hol Incalzire Centrala Incalzire cu Lemne TV cu Cablu in camera
Structura spatiu:
 • Camere duble: 5
 • Apartamente: 0
 • Total camere: 0
 • Total locuri: 10
 • Pret: nedefinit RON/integral
Casa Anemyra

Cazare Sacele - Casa Anemyra

Casa Anemyra va asteapta pentru un sejur minunat in statiunea Sacele. Pensiunea dispune de 4 camere cu grup sanitar propriu, TV, incalzire centrala, apa calda la dispozitie, gradina, foisor, gratar, parcare in curte. Va ... Mai multe detalii
Loc de Joaca pentru Copii Bucatarie Foisor Frigider comun Gradina Gratar / Barbeque Living Restaurant Sala de Mese Terasa TV cu Cablu in Living
Balcon Dus in Camera Incalzire Centrala TV cu Cablu in camera
Structura spatiu:
 • Camere duble: 4
 • Apartamente: 0
 • Total camere: 0
 • Total locuri: 8
 • Pret: 60-80 RON/camera
 
Casa Aliz

Cazare Sacele - Casa Aliz

Casa Aliz va invita sa va petreceti o vacanta superba alaturi de cei dragi intr-un loc minunant si atractiv. Casa Aliz va ofera cazare in doua camere duble, dispune de 2 bai, living, bucatarie utilata, acces la internet,... Mai multe detalii
Loc de Joaca pentru Copii Bucatarie Gradina Gratar / Barbeque Internet Living Terasa TV cu Cablu in Living
Dus in Camera Incalzire Centrala TV cu Cablu in camera
Structura spatiu:
 • Camere duble: 2
 • Apartamente: 0
 • Total camere: 0
 • Total locuri: 4
 • Pret: 60-80 RON/camera
Pensiunea Renata

Cazare Sacele - Pensiunea Renata

Pensiunea Renata este locul ideal pentru a petrece un weekend relaxant, o vacanta sau pentru a sarbatori un eveniment important. Vila dispune de 3 camere duble cu baie proprie moderna, bucatarie, terasa de vara, gradina,... Mai multe detalii
Bucatarie Gradina Masina Mic Dejun Parcare Terasa
Dus in Camera Incalzire Centrala TV cu Cablu in camera
Structura spatiu:
 • Camere duble: 12
 • Apartamente: 0
 • Total camere: 0
 • Total locuri: 24
 • Pret: 80 RON/camera
Pensiunea Padurea de Pini

Cazare Sacele - Pensiunea Padurea de Pini

Pensiunea Padurea de Pini ofera o ambianta calda, placuta precum si un nivel foarte ridicat al serviciilor. Am reusit sa imbinam intr-un mod exceptional utilul si placutul rezultatul fiind un loc unde puteti sa petreceti... Mai multe detalii
Bucatarie Foisor Gradina Gratar / Barbeque Living Parcare Terasa TV cu Cablu in Living
Dus in Camera Dus pe Hol Incalzire Centrala TV cu Cablu in camera
Structura spatiu:
 • Camere duble: 3
 • Apartamente: 0
 • Total camere: 0
 • Total locuri: 6
 • Pret: 8 EURO/persoana
Pensiunea Isaia

Cazare Sacele - Pensiunea Isaia

Pensiunea Isaia va ofera multa liniste si sentimentul integrarii in natura, alaturi de servicii de inalta clasa oferite prin curatenia si inzestrarea camerelor noastre. Pensiunea dispune de 2 camere duble cu bai proprii,... Mai multe detalii
Bucatarie Frigider comun Gradina Gratar / Barbeque Living Sala de Conferinte Terasa TV cu Cablu in Living
Dus in Camera Frigider Incalzire Centrala TV cu Cablu in camera
Structura spatiu:
 • Camere duble: 3
 • Apartamente: 0
 • Total camere: 0
 • Total locuri: 7
 • Pret: 90 RON/camera
Pensiunea Bella Vista

Cazare Sacele - Pensiunea Bella Vista

Pensiunea Bella Vista este situata in superba statiunea Sacele, oferind vizitatorilor o panorama de neuitat si momente de relaxare la superlativ. Seara va puteti relaxa jucand biliard sau fuseball in incinta pensiunii! B... Mai multe detalii
Loc de Joaca pentru Copii Bar de Zi Biliard Bucatarie Foisor Gradina Gratar / Barbeque Internet Jacuzzi Parcare Sala de Mese Sauna Terasa Teren de Sport TV cu Cablu in Living
Balcon Dus in Camera Incalzire Centrala TV cu Cablu in camera
Structura spatiu:
 • Camere duble: 0
 • Apartamente: 0
 • Total camere: 0
 • Total locuri: 1
 • Pret: nedefinit RON/camera
 
 
1 2 > >>
 
 

Home

Restaurante Valea Prahovei

Inscrie Pensiune

Inscrie Restaurant

Delta Dunarii

Despre Valea Prahovei

Parteneri

Contact

© Pensiuni Valea Prahovei 2008
Toate Drepturile Rezervate
 
Creare site by Studio Media Pixel