Mai jos apare o descriere a statiunii Moeciu de Jos cu locatiile care ofera cazare Moeciu de Jos dar si pensiuni Moeciu de Jos in 2011 si 2012. Cazare Moeciu de Jos la preturi rezonabile si cazare Moeciu de Jos pentru toate buzunarele si toate genurile de oameni.

Pensiuni din Moeciu de Jos | Despre Moeciu de Jos

Cazare Moeciu de Jos, Pensiuni Moeciu de Jos

MOECIU DE JOS


Localitate cu o deosebita atmosfera locala, cu oameni primitori si plini de dragoste fata de ceea ce au mostenit din tata-n fiu, de traditie si natura, cu un peisaj superb aflat la poalele muntilor in care basmele si legendele traiesc alaturi de temerarii varfurilor muntoase, Moeciu de Jos este un loc ideal de petrecere a timpului liber sau de ramas intr-o vacanta mai lunga.
Aflata in apropiere de Muntii Bucegi, mai precis de Parcul Natural Bucegi – 4km, de Brasov – 30km, de Bran – 12km, de Rasnov – 25km, de Cheia – 6km, localitatea Moeciu de Jos este o statiune climaterica deosebit de accesibila si cautata pentru peisajele sale deosebite, pentru statiunile climaterice din jurul sau, pentru posibilitatile multiple de agrement local atat pe timp de vara, cat si pe timp de iarna.
Aceasta asezare a fost ates¬tata documentar in anul 1405, in cadrul acesteia existand ca monumente istorice de arta si arhitectura: Biserica ortodoxa-romana “Sf. Nicolaie” din sec. XVIII si “Adormirea Maicii Domnului”, din1818.
Comuna Moeciu de Jos face parte din unitatea geografica social-economica a locali¬ta¬ti¬lor branene.
Este situata la 30 km distanta de resedinta de judet Brasov  si este parte com¬po¬nenta din cele sase sate care au fuzionat in 1968: Moeciu de Jos, Moeciu de Sus, Cheia, Drumul Carului, Magura si Pestera.

Daca veniti cu masina, trebuie sa tineti Drumul National 73, Brasov.
Bucuresti - Ploiesti - Predeal - Rasnov - Moeciu de Jos:
Bucuresti - Ploiesti - Predeal   144 km,
Predeal - Rasnov - Moeciu  de Jos 34 km
Bucuresti - Targoviste - Dambovicioara - Moeciu de Jos:
Bucuresti - Targoviste - Dambovicioara - Moeciu  de Jos 196 km,
Brasov - Rasnov - Moeciu de Jos: Brasov - Rasnov - Moeciu  de Jos 40 km

- cu transportul in comun din Brasov - sunt curse regulate din autogara Bartolomeu.
Accesul pe cale ferata se face fo¬lo¬¬¬si¬nd re¬tea¬ua Bu¬cu¬resti-Brasov (166 km) si Brasov-Zarnesti (cca. 30 km).


 Inconjurat de muntii Bucegi pe de o parte si de muntii Piatra Craiului pe de alta parte, satul Moeciu de Jos este o sursa adevarata de frumusete, un loc in care munele iti confera o bogata si variata diversitate, iar fotografia este la ea acasa pentru impatimitii acestei arte.
In Moeciu de Jos, atat vara, cat si iarna se pot desfasura foarte multe activitati de relaxare.

Trasee montane:

1  Moeciu de Jos - Valea Bangaleasa - Valea Pravalele - sub Strungile Mari - Saua Strunga - Cabana Padina
Vara: 6-7 ore, iar iarna nu este recomandat

   2  Moeciu de Jos - Muntele Plesa - Poiana Gutanu -  Muntele Grohotisu - Saua Strunga - Cabana Padina
Vara - 7 1/2 ore
Iarna - nu se recomanda
 
   3  Poiana Gutanu -  Stana Gaura
Vara - 1 - 1 1/2 ore
Iarna - 1 1/2 - 2 1/2
 
   4  Valea Bangaleasa - Poiana Gutanu
Vara - 1 ora
Iarna - 1 1/2 ore
 
   5  Moeciu de Jos - Muntele Plesa - Poiana Gutanu -  Saua Batrana - Valea Doamnelor - Hotel Pestera
Vara - 6 1/2 - 7 1/2 ore
Iarna - nu se recomanda

Pe langa aceste trasee relaxante care iti confera o atmosfera ireala,mai putetiface plimbari in padurile din apropiere, la Cheile si Cascadele Moeciului; Pestera Liliecilor, Biserica Adormirii Maicii Domnului sau puteti sa ramaneti in zona practicand diferite sporturi: tennis, volei, baschet, fotbal, innot, fitness. Pe langa acestea se mai adauga si plimbarile cu calul sau caruta, plimbarile cu ATV-ul, vanatoarea, pescuitul,  ciclismul si multe, multe altele.

 

Iarna, puteti schia pe partiile de la:

Cheile Gradistei - 5 km
Poarta - 15 km
Poiana Brasov - 35 km

Aerul purificat, lipsit de poluare, racoros, natura de o splendoare aparte si drumetiile pe foarte multe trasee cu dificultate diefrita ce ipoate satisface orice gusturi, vin in completarea atmosferei de liniste si relaxare a locului.
In zona Moeciu, veti intalni un climat de depresiune, acest factor fiind foarte important, deoarece locul este pazit de vanturi puternice si de furtuni de zapada, fiind intr-o zona ponderata a climei montane. Temperatura medie anuala este de 16 C.

Principalele targuri si sarbatori din zona Bran

- 1 ianuarie – obiceiul sorcovitului
- martie, aprilie – obiceiuri legate de sarbatoarea Invierii Domnului
- martie – urcarea oilor la munte
- 25 aprilie – masurarea laptelui, alegerea celui mai bun crescator de animale
- 24 iunie – Olimpiada de vara Sirnea - Academia Olimpica Romana - Filiala Brasov organizeaza la Sirnea (comuna Fundata),   “STAFETA CULORILOR OLIMPICE”, eveniment cu o traditie de peste 20 ani, cu sprijinul Comitetului Olimpic Roman.
Sirnea este singurul loc din Romania unde, “Ziua Internationala Olimpica” este celebrata cu toata incarcatura sacra a momentului. Aici se desfasoara ceremonialul aprinderii flacarii olimpice, intr-o atmosfera de armonie, incarcata de semnificatia inceputurilor olimpismului si a Jocurilor Olimpice Moderne ( 1896 ).
La Sirnea puteti vizita si un „Muzeu Olimpic”.
- 20 iulie – Santilie
- 25-26 iulie – Targul de vara de la Moeciu - este o serbare in care se aduna sateni, turisti si mesteri populari. Una dintre atractiile targului de vara este concursul cu premii pentru gospodarul cu animalele cele mai frumoase in batatura. Din program amintim: expozitie cu vanzare de utilaje agricole specifice zonei montane si agricole de uz gospodaresc; expozitie de animale si produse traditionale din lapte; expozitie cu produse mestesugaresti si de artizanat.
- 9 august – Sf. Pantelimon
- august – Nedeeia muntilor (Fundata) - sarbatori campenesti pagane la origine, Nedeile erau in vremurile de demult, printre altele, si prilejuri de apropiere a tinerilor in vederea casatoriei. Datand din perioada pre-crestina, acestea poarta inca urmele fastului manifestarilor de natura spirituala ale vechilor popoare, cu toate ca semnificatia initiala si-a pierdut din valoare. Astazi se mai tin doar in Fundata, si sunt insotite de spectacole de dans si cantec popular si de mese bogate, unde se degusta specialitatile din zona Branului.
- 25 octombrie – Focul lui Sumedru - “…Hai la focul lui Sumedru” - in satul turistic Sirnea in noaptea de 25/26 octombrie a fiecarui an, ceremonial nocturn de innoire a timpului calendaristic. In jurul unui imens rug funerar, aprins de tineri intr-un loc inalt al satului si intretinut cu lemne uscate, se aduna intrega suflare a satului si se striga, in cor, formula consacrata „Hai la Focu lui Sumedru!”. Femeile impart covrigi, nuci, mere si bautura. La plecare, participantii iau carbuni aprinsi cu care fertilizeaza gradinile si livezile.
Sarbatoarea are defapt o sorginte precrestina, iar focurile care se aprindeau erau pentru incalzirea spiritelor care apar pe pamant in aceata perioada. Focul are rol protector, prin foc trecand tinerii si copii care arunca cu taciuni aprinsi.
Sfantul Dumitru, celebrat in data de 26 octombrie, este o divinitate pastorala, protector al pastorilor. Este vorba de „focul viu” al ciobanilor romani, care purifica indeosebi pastorii si turmele.
La Moieciu manifestarile debuteaza cu un consacrat arg de produse traditionale, produse renumite in zona: lapte, smantana, branzeturi, produse de carne preparate dupa retete locale (carnati, slanina si alte afumaturi), etc
- octombrie - ravasitul oilor
8 noiembrie – targul de Sf. Arhangheli Mihail si Gavril
24 decembrie – colindatul – Buna dimineata la Mos Ajun
25 decembrie – Sarbatoarea Craciunului
31 decembrie – revelion

Alte obiective care se mai pot vizita avand ca si punct de plecare Moeciu de Jos sunt:

Castelul Bran
Biserica Ortodoxa Sfantul Nicolae din sec XVIII cu fosta casa parohiala
Pepiniera din satul turistic Poarta
Pestera Liliecilor, Prapastiile Magurei
Casa cu ocol Gheorghe Cotinghi din satul Magura
Moeciu: Cheile si Cascadele Moeciului; Biserica Adormirii Maicii Domnului-monument de arhitectura romaneasca din 1818 cu pictura exterioara
Fundata, vechi punct de frontiera si monumentul lui G. Poenaru-Bordea (primul razboi mondial)
Cetatea taraneasca Rasnov, aflata la 15 km de Bran, Pestera Rasnoavei, Biserica Paganilor, Coltii Cheii
Poiana Brasov renumita statiune montana aflata la 30 km
Brasov , important centru istoric, universitar, turistic, industrial aflat la 25 de km
 
Zona Moeciu este categoric o zona unde pe langa natura, oamenii si linistea locurilor te ajuta sa te relaxezi, sa uit de probleme si sa iti amintesti de copilarie sau de locul acela numit de fiecare...”acasa”.

 

Podul Turcului

Cazare Moeciu de Jos - Podul Turcului

Amenajata in imediata apropiere a paraului Turcu (de unde provine si numele pensiunii), si intr-un decor de basm, Pensiunea Podul Turcului reprezinta o impletire de traditie, confort si autenticitate. Avem placerea de... Mai multe detalii
Restaurant Sala de Conferinte
Dus in Camera Incalzire Centrala TV cu Cablu in camera
Structura spatiu:
 • Camere duble: 16
 • Apartamente: 0
 • Total camere: 0
 • Total locuri: 32
 • Pret: 90-210 /
Casa-Ema

Cazare Moeciu de Jos - Casa-Ema

Un loc perfect pentru a incepe vacanta la munte! Redescopera natura, relaxarea in linistea muntelui sau testeaza-ti limitele prin drumetii, plimbari cu ATV-ul sau carute/sanii trase de cai. Situata la aproximativ 5km... Mai multe detalii
ATV Bucatarie Ferma Foisor Frigider comun Gradina Gratar / Barbeque Living Parcare Accepta Animale Terasa TV cu Cablu in Living
Dus in Camera Incalzire Centrala
Structura spatiu:
 • Camere duble: 7
 • Apartamente: 0
 • Total camere: 0
 • Total locuri: 14
 • Pret: 80 RON/camera
Pensiunea La Izvoare

Cazare Moeciu de Jos - Pensiunea La Izvoare

Pensiunea La Izvoare - Cazare Bran Moeciu, locuri de cazare ieftine la munte in pensiune, vila sau cabana, tarife si oferte servicii de cazare Bran Moeciu. Facilitati cazare: frigider in unitate, TV in living, interne... Mai multe detalii
Loc de Joaca pentru Copii Bucatarie Foisor Internet Wireless Living Mic Dejun Restaurant Sala de Mese Salon
Dus pe Hol Incalzire Centrala Internet in Camere
Structura spatiu:
 • Camere duble: 4
 • Apartamente: 4
 • Total camere: 0
 • Total locuri: 20
 • Pret: 46 RON/camera
 
ASELANTE

Cazare Moeciu de Jos - ASELANTE

Este situata in Moieciu de Jos, pe drumul spre sat Pestera, la 3-4km de castelul Bran intr-o zona foarte linistita, avand o panorama deosebita(muntii Bucegi si Piatra Craiului) Constructia a fost realizata cu fonduri Sa... Mai multe detalii
ATV Bucatarie Foisor Frigider comun Gradina Gratar / Barbeque Living Mic Dejun Parcare Peste Accepta Animale Sala de Conferinte Sala de Mese Sanie Terasa TV cu Cablu in Living
Baie cu Cada Balcon Dus in Camera Incalzire Centrala TV cu Cablu in camera Uscator
Structura spatiu:
 • Camere duble: 6
 • Apartamente: 2
 • Total camere: 0
 • Total locuri: 20
 • Pret: 90 RON/camera
Casa Nobila Pestera

Cazare Moeciu de Jos - Casa Nobila Pestera

Situata in sat Pestera, la doar 4 km de Moeciu, pensiunea noastra va ofera dotari noi (fiind data in folosinta in 2009) si facilitati deosebite pentru a va bucura din plin de linistea si frumusetea locului. Pensiunea dis... Mai multe detalii
ATV Loc de Joaca pentru Copii Bucatarie Foisor Frigider comun Gradina Gratar / Barbeque Hipism Internet Internet Wireless Living Parcare Sala de Conferinte Sala de Mese Terasa TV cu Cablu in Living
Dus in Camera Incalzire Centrala TV cu Cablu in camera
Structura spatiu:
 • Camere duble: 8
 • Apartamente: 0
 • Total camere: 0
 • Total locuri: 16
 • Pret: 80 RON/camera
Maria

Cazare Moeciu de Jos - Maria

Intr-un cadru natural de basm, poti descoperi ospitalitatea romaneasca: casa si masa ca la mama acasa! Rusticul si confortul se imbina armonios pentru a-i oferi calatorului acea oaza de liniste atat de cautata de citad... Mai multe detalii
ATV Loc de Joaca pentru Copii Bucatarie Fax Frigider comun Gradina Gratar / Barbeque Internet Internet Wireless Masaj Masina Mic Dejun Parcare Accepta Animale Restaurant Sala de Mese Sanie Terasa Teren de Sport
Balcon Dus in Camera Fax Frigider Incalzire Centrala Incalzire cu Lemne Internet in Camere TV cu Cablu in camera Uscator
Structura spatiu:
 • Camere duble: 5
 • Apartamente: 0
 • Total camere: 12
 • Total locuri: 42
 • Pret: negocialbil RON/camera
Pensiunea Lagon

Cazare Moeciu de Jos - Pensiunea Lagon

Pensiunea Lagon va invita sa va petreceti o vacanta superba alaturi de cei dragi intr-un loc minunant si atractiv. Va punem la dispozitie camere complet utilate si mobilate tuturor cerintelor dumneavoastra si va oferim b... Mai multe detalii
Bar de Zi Bucatarie Frigider comun Gradina Gratar / Barbeque Living Parcare Accepta Animale Sala de Mese TV cu Cablu in Living
Dus in Camera Incalzire Centrala Minibar TV cu Cablu in camera
Structura spatiu:
 • Camere duble: 5
 • Apartamente: 0
 • Total camere: 0
 • Total locuri: 12
 • Pret: 90 RON/camera
Pensiunea Dracula House

Cazare Moeciu de Jos - Pensiunea Dracula House

Pensiunea Dracula House este locul in care puteti sa va relaxti intr-o zona linistita departe de aglomeratie. Pensiunea este dotata cu spatios living cu semineu si televizor, bucatarie utilata complet, foisor cu acces l... Mai multe detalii
Bucatarie Foisor Frigider comun Gradina Gratar / Barbeque Living Parcare Sala de Mese Semineu TV cu Cablu in Living
Baie cu Cada Balcon Dus in Camera Dus pe Hol Incalzire Centrala TV cu Cablu in camera
Structura spatiu:
 • Camere duble: 10
 • Apartamente: 0
 • Total camere: 0
 • Total locuri: 20
 • Pret: 90 RON/camera
 
 
1 2 3 > >>
 
 

Home

Restaurante Valea Prahovei

Inscrie Pensiune

Inscrie Restaurant

Delta Dunarii

Despre Valea Prahovei

Parteneri

Contact

© Pensiuni Valea Prahovei 2008
Toate Drepturile Rezervate
 
Creare site by Studio Media Pixel