Mai jos apare o descriere a statiunii Maneciu cu locatiile care ofera cazare Maneciu dar si pensiuni Maneciu in 2011 si 2012. Cazare Maneciu la preturi rezonabile si cazare Maneciu pentru toate buzunarele si toate genurile de oameni.

Pensiuni din Maneciu | Despre Maneciu

Cazare Maneciu, Pensiuni Maneciu


MANECIU


Situata in extremitatea nordica a judetului Prahova, fiind ultima din sirul comunelor ce urmaresc lungul Vaii Teleajanului pana la intrarea in munti, comuna Maneciu se afla situata la poalele sudice ale Ciucasului si se invecineaza la nord cu judetul Brasov , la vest cu comuna Valea Doftanei , la sud cu comuna Izvoarele , la sud-est cu comuna Drajna iar la est cu comuna Cerasu.

In Maneciu poti ajunge cu trenul din gara Ploiesti Sud sau pe soseaua modernizata DN 1A ce leaga Ploiestiul cu Brasovul prin pasul Bratocea.
Maneciu se afla la 50 km distanta de municipiul Pitesti si la 60 km distanta de municipiul Brasov.
Comuna are in componenat sa satele: Maneciu Ungureni – resedinta comunei, Maneciu Pamanteni , Costeni , Gheaba , Facaieni , Chiciureni , si Plaietu alcatuind un grup compact, iar la distante diferite de acest grup compact se afla satul Suzana ( 14 km) si satul Cheia(22 km).

Datorita amplasarii sale, in Maneciu, oamenii locului practica din timpuri vechi meseriile specifice tuturor zonelor montane: cresterea animalelor, prelucrarea laptelui si a carnii, pomicultura, apicultura, agricultura specifica zonelor montane.

 Inceputurile comunei Maneciu sunt datate inca din comuna primitiva, iar documentele prezente demonstreaza ca zona Maneciu a fost locuita cu peste 4000 de ani in urma, inca de la inceputul epocii bronzului.

 In asezarea mentionata, au fost scoase la iveala toporase de mana, din piatra slefuita, perforate pentru inmanusare, varfuri de seceri de piatra, fusaiole din lut ars si ceramica lucrata cu mana, din pasta cenusie, incrustata cu motive geometrice. Se remarca toporul de bronz descoperit pe malul apelor Teleajenului, topor asemanator cu celturile semnalate in depozitele din Transilvania cum sant cele de la Uioara-Turda si Dipsa-Nasaud.

Asezata la interferenta dintre Carpatii de Curbura si Subcarpatii Interni ai Teleajenului, comuna Maneciu are un climat reconfortant, cu aer ozonat, lipsit de impuritati reomandat celor care au probleme cardiace si vasculare, anemii, nevroze.
Atrasi de minunatele peisaje oferite de Muntii Ciucas, de obiectivele turistice locale si de numeroasele trasee montane din imprejurimi, Maneciu este o comuna foarte cunoscuta si vizitata de turistii romani si straini deopotriva.

Dintre atractiile locale se remarca :

- Monumentul Eroilor din Maneciu Ungureni -   Monumentul ,care initial impresiona prin sobrietatea sa careia recent i s-a adaugat si eleganta noilor materiale de constructie,isi datoreza existenta regimentului 32 Mircea ,una din unitatile care au luptat in lupta de la Marasesti.
- Monumentul Eroilor din Maneciu Pamanteni -  Acest monument a fost construit in perioada interbelica si a fost inaugurat odata cu noua cladire, ce avea sa fie folosita ca scoala primara in sat, la data de 29 iunie 1923. Monumentul are in partea superioara un vultur cu aripile intinse ,care reprezint biruinta,iar pe placile de marmura de pe laturile sale sunt inscrise cele 108 nume ale celor pieriti din satul Maneciu Pamanteni in luptele din Primul Razboi Mondial.
- Pietrele Scrise - ,,Pietrele scrise’’ de pe muntele Fata lui Gherghe, n-au avut nici o legatura cu frontiera austro-ungara, asa cum s-a crezut, ci ele pastreaza daltuite in piatra numele ofiterilor Regimentului Nr. 9 Ramnicu-Sarat, aflat in zona Maneciului intr-una din manevrele pregatitoare in anul 1915.
- Biserica \"Sfantul Nicolae\"
- Biserica\"Nasterea Maicii Domnului\"
- Manastirea Suzana - Este situata intr-o fermecatoare pozitie naturala, pe Valea Teleajenului, la 760 m altitudine, despre care Alexandru Vlahuta scria in 1908: ,,Suzana e asezata intr-o poiana frumoasa, pe o frunte de damb, sub care se azvarl in Teleajen paraul Stanca din dreapta si Epurasul din stanga, taind pe branistea vaii o cruce de argint’’. Manastirea a fost fondata in 1740 de catre Stanca Ariscu, o femeie insta din Sacelele Brasovului(in calugarie luand numele de Suzana), ea fiind si prima stareta a manastirii.
- Manastirea Cheia - Manastirea Cheia se afla la iesirea din statiune, pe un drum ce se desface la stanga, pe malul paraiasului Tampa. Biserica manastirii a fost ridicata prin anii 1768-1769. Dupa numai cativa ani, in timpul razboiului ruso-turc(1768-1774), biserica a fost daramata de turci. Va fi reconstruita in anul 1790, dar in alt loc, catre poalele Zaganului, pe locul fantanii din curtea actualei manastiri. In anul 1830 a ars si a doua biserica, astfel ca in anul 1835 va incepe constructia unei noi biserici, de asta data din zid, constructie ce se va termina in anul 1839.
- Barajul si Lacul de acumulare Maneciu
Barajul Maneciu este un baraj de pamant de 75,0 m inaltime executat pe raul Teleajen, situat la poalele masivului Ciucas, in amonte de localitatea Maneciu din judetul Prahova.
El a fost proiectat de institului ISCPGA (in prezent Aquaproiect), proiectant al barajului fiind ing. Ariana Teodorescu
Lacul de acumulare Maneciu are un volum de 60 milioane m³ si o suprafata de 192 ha.
In jurul lacului s-a dezvoltat o zona de agrement, favorizata de existenta in apropiere a soselei nationale Ploiesti - Brasov. Astfel, lacul constituie unul din punctele de atractie a zonei turistice de pe valea raului Teleajen, care se intinde de la statiunea Cheia la Valenii de Munte.

 Traseele montane care se pot face din Maneciu sau din apropierea acestuia sunt:

1. Maneciu Pamanteni - Cheia - Pasul Bratocea (1263 m) -releu - Coltii Bratocei - Culmea Bratocea - Saua Tigailor -Vf. Ciucas (1954 m) - Cabana Ciucas (1595 m). Durata : 5 - 6 ore. Traseu nerecomandabil iarna

2. Cabana Ciucas (1595 m) - SauaChirusca - Curmatura Stanei - Culmea Vaii Stanei - Pasul Boncuta (1078 m). Durata 5 - 6 ore. Traseu nerecomandabil iarna.

3. Maneciu Pamanteni - Cheia(900 m) - Muntele Balabanu - Cabana MunteleRosu (1280 m) - Cabana Ciucas (1595 m) - Muntele Urlatoarea Mica. Durata : 3 ore.

4. Cabana Muntele Rosu (1280 m) - Muntele Rosu - Culmea Gropsoare (La Rascruce). Durata : 1 1/2 ore. Traseu nerecomandabil iarna.

5. Maneciu Pamanteni - Cheia - Piscul Turistilor - Culmea Buzaianu - Muntele Zaganu - Muntele Gropsoare - La Rascruce. Durata : 4- 5 ore. Traseu nerecomandabil iarna.

6. Cabana Muntele Rosu (1280 m) - Paraul Rosu - Valea Berii - Stana Bratocea. Durata : 1 ora.

7. Cheia - Valea Cheitei. Durata : 1 1/4 ore.

8. Podul Berii - Valea Berii - Fantana N. Ioan - Cabana Ciucas. Durata 3 - 3 1/2 ore.Traseu accesibil in perioade cu zapada mica.

9. Maneciu Pamanteni - Cheia - Piscul Turistilor _ Culmea Buzaianu - Valea Sipote - Culmea Cazaturii - Poiana Stanii (950 m). Durata : 2 1/2 ore. Traseu nerecomandabil cand stratul de zapada este mare.

10. Cabana Babarunca (910 m) - Valea Babarunca - Saua Tesla (1347 m).Durata : 1 1/2 ore.Traseu nerecomandabil cand stratul de zapada este mare.

11. Podul Teslei - Piciorul Teslei - Poiana Tesla - Piatra Dudului - Saua Tesla - Saua Tigai (1745 m) - Muntele Chirusca - Cabana Ciucas (1595 m). Durata : 4 - 5ore . Traseu nerecomandabil iarna.

12. Poiana Tesla - Muntele Tesla - Muntele Dungu - Poiana Dalghiu  - Vama Buzaului . Durata : 4 ore. Traseu nerecomandabil iarna.

13. Vf. Ciucas (1954 m) - Saua Ciucas (1525 m) - Plaiul Domnesc - Poiana Dalghiu - Dalghiu - Vama Buzaului.  Durata : 4 - 4 1/2 ore. Traseu nerecomandabil iarna.

14. Cabana Ciucas (1595 m) - Muntele Chirusca (1567 m) - Saua Chirusca (1567 m) - Culmea Piatra Laptelui - Izvorul Laptisorului - Pirusca - Valea Strambu - Piatra Mitocului - Dealul Seciului - Vama Buzaului. Durata : 5 - 6 ore. Traseu nerecomandabil iarna.

15. Poiana Stanii - Valea Paraul Alb - Cheile Paraul Alb . Durata : 2 1/2 ore. Traseu nerecomandabil iarna.

16. Culmea Zaganu - Coltii Vanatorului - Paraul Sterp - Paraul Alb - Poiana Stanii. Durata ; 2 ore. Traseu nerecomandabil iarna

In Maneciu aveti posibilitati de cazare incepand cu hotele foarte luxoase pentru cei mai obisnuiti cu confortul, pana la hotele obisnuite, vile, pensiuni, case particulare. Aici, veti fi intampinati cu profesionalism, caldura si foarte multe posibilitati de petrecere a timpului liber si relaxare: sport, masaj, sauna, fitness, sah, internet, jocuri de societate si de noroc, plimbari cu ATV, vanatoare, pescuit, tir cu arcul si cu pusca, etc
Pe langa posibilitatil de relaxare veti cunoaste rasfatul culinar al zonei si veti putea petrece foarte mult timp in fata focurilor de tabara sau a protapului la o cana de vin fiert.

Daca obiectivele zonei nu v-au multumit si doriti sa vizitati si altele, puteti alge din gama de localitati din jur diverse puncte de vizitat sau puteti purcede in drumetii prin apropiere.

complex natura

Cazare Maneciu - complex natura

Complexul este situat in apropierea padurii de conifere, la doar 150 m de partia de schi, si ofera o panorama superba asupra Masivului Parang si a varfului Papusa. El cuprinde o vila cu dotari de 5* si 7 cabane de lux, c... Mai multe detalii
ATV Loc de Joaca pentru Copii Bucatarie Frigider comun Gradina Gratar / Barbeque Internet Wireless Jacuzzi Lavanderie Living Mic Dejun Parcare TV cu Cablu in Living
Baie cu Cada Balcon Dus in Camera Frigider Incalzire Centrala Internet in Camere TV cu Cablu in camera Uscator
Structura spatiu:
 • Camere duble: 20
 • Apartamente: 0
 • Total camere: 0
 • Total locuri: 40
 • Pret: 100 EURO/camera
complex natura

Cazare Maneciu - complex natura

Complexul este situat in apropierea padurii de conifere, la doar 150 m de partia de schi, si ofera o panorama superba asupra Masivului Parang si a varfului Papusa. El cuprinde o vila cu dotari de 5* si 7 cabane de lux, c... Mai multe detalii
ATV Loc de Joaca pentru Copii Bucatarie Frigider comun Gradina Gratar / Barbeque Internet Wireless Jacuzzi Lavanderie Living Mic Dejun Parcare TV cu Cablu in Living
Baie cu Cada Balcon Dus in Camera Frigider Incalzire Centrala Internet in Camere TV cu Cablu in camera Uscator
Structura spatiu:
 • Camere duble: 20
 • Apartamente: 0
 • Total camere: 0
 • Total locuri: 40
 • Pret: 100 EURO/camera
Pensiunea Ana Maria

Cazare Maneciu - Pensiunea Ana Maria

Pensiunea Ana Maria va ofera multa liniste si sentimentul integrarii in natura, alaturi de servicii de inalta clasa oferite prin curatenia si inzestrarea camerelor noastre. Va oferim camere duble, triple complet utilate ... Mai multe detalii
Bucatarie Frigider comun Gradina Gratar / Barbeque Parcare Terasa TV cu Cablu in Living
Baie cu Cada Dus pe Hol Incalzire Centrala
Structura spatiu:
 • Camere duble: 5
 • Apartamente: 0
 • Total camere: 0
 • Total locuri: 10
 • Pret: nedefinit RON/camera
 
Pensiunea Bradet

Cazare Maneciu - Pensiunea Bradet

Pensiunea Bradet este locul ideal pentru a petrece un weekend relaxant, o vacanta sau pentru a sarbatori un eveniment important. Va oferim camere duble, triple complet utilate si mobilate cerintelor turistilor nostrii do... Mai multe detalii
Bucatarie Frigider comun Gradina Gratar / Barbeque Living Parcare Sala de Mese Terasa TV cu Cablu in Living
Dus in Camera Dus pe Hol Incalzire Centrala TV cu Cablu in camera
Structura spatiu:
 • Camere duble: 5
 • Apartamente: 0
 • Total camere: 0
 • Total locuri: 10
 • Pret: nedefinit RON/camera
Pensiunea Romblast

Cazare Maneciu - Pensiunea Romblast

Pensiunea Romblast este gazda ideala cu orice ocazie, atat pentru turism cat si pentru afaceri. Imbinand eleganta si utilitatea, pensiunea noastra ofera clientilor sai conditii deosebite de cazare alaturi de servicii de ... Mai multe detalii
Bucatarie Frigider comun Gradina Gratar / Barbeque Living Parcare Sala de Mese Salon Terasa TV cu Cablu in Living
Baie cu Cada Dus in Camera Dus pe Hol Incalzire Centrala TV cu Cablu in camera
Structura spatiu:
 • Camere duble: 5
 • Apartamente: 0
 • Total camere: 0
 • Total locuri: 10
 • Pret: nedefinit RON/camera
 
 

Home

Restaurante Valea Prahovei

Inscrie Pensiune

Inscrie Restaurant

Delta Dunarii

Despre Valea Prahovei

Parteneri

Contact

© Pensiuni Valea Prahovei 2008
Toate Drepturile Rezervate
 
Creare site by Studio Media Pixel