Mai jos apare o descriere a statiunii Busteni cu locatiile care ofera cazare Busteni dar si pensiuni Busteni in 2011 si 2012. Cazare Busteni la preturi rezonabile si cazare Busteni pentru toate buzunarele si toate genurile de oameni.

Pensiuni din Busteni | Despre Busteni

Cazare Busteni, Pensiuni Busteni

Busteni – „Poarta a Bucegilor“


„De vei vedea-ntre geamuri la fereastra
Un munte de cristal
Si-n munte de cristal o floare-albastra
Simbolul unui alpinist banal
Oricine-ai fi, tu urca fara teama
Caci creasta lui te-asteapta
La viata ea te-ndeamna

Bine ai venit prietene la munte
Bine ai venit ce mult te-am asteptat
Bine ai venit prietene la munte
Bine ai venit, de tristete-am si uitat

Oricine-ai fi poti poposi oricand
Sus la cabana
Cabana lui e casa tuturor
E casa ratacitilor tarzii
De unde noi
Ne aruncam privirea
Sperand ca intr-o zi la munte vei veni

(Bine ai venit prietene la munte – Cantece de munte)”

Busteniul este denumit “Poarta Bucegilor”, deoarece de aici, Bucegii batrani, garboviti pe alaturi, arsi sau semeti, modelati sau strapunsi de vai , isi deschid inima si potecile celor care vor sa ii cunoasca   si sa ii strabata pe diferite trasee.
Se stie, ca Bucegii sunt cei mai spectaculosi munti de la noi, care dezvolta prin frumusetea lor salbatica si mistica, prin natura lor binecuvantata si creata intr-un ceas norocos, prin peisagistica sa, prin climat, prin flora, fauna si rezervatiile sale cel mai minunat loc din inima tarii, unde turismul este un fel de a completa fiinta noastra umana prin tot ce inseamna natura si om!
La Busteni, mai mult ca si in orice alta parte a tarii, mai mult ca si in oricare alta zona montana, legendele se imbina cu un trecut carunt si tensionat, cu o istorie care trimite aceasta zona departe, intr-o epoca a bronzului timpuriu 1800 - 1700 i.e.n.
Busteniul, in toata istoria sa, s-a aflat intr-o legatura foarte apropiata cu asezarile din Valea superioara a Prahovei, fiind implicat nemijlocit ca si cale de acces si de tranzitie intre Tara Romaneasca si Transilvania.
Ca si o incursiune in istoria Busteniului vom aminti unele nume sau evenimente care au avut legatura cu acesta:
Vlaicu Voda – acorda privilegii negustorilor, Mircea cel Batran – aminteste in actele sale despre privilegiile mai sus amintite, Vlad Tepes, Radu cel Mare, Mihai Viteazul, Radu Serban, Mihai Sutu, Mavrogheni.
In luptele care au avut loc intre austriecii si turcii sustinuti de Mavrogheni, domnul Tarii Romanesti, turcii au dat foc hanului Slonul de Piatra, de la poalele Zamorei, singura locuinta omeneasca de la Sinaia in sus, inainte de 1750.
Se spune ca valea de sus a Prahovei, de la Comarnic la Predeal a fost un tinut pustiu unde nu se gaseau asezari cid oar o poteca ce purta numele \"Drumul Domnisorilor\".
Aceasta poteca serpuia de la Valea Plesuvului, pana la iesirea din Busteni spre Azuga pe stanga Prahovei, de-a lungul muntelui Zamora.
Cateva hanuri si asezari au luat fiinta in jurul anului 1800:
 Hanul \" La Ruja \"( Predeal ),\" Puristoaca \" ( Predeal ), hanul din Busteni , iar asezarile erau imprastiate ici si colo prin poieni sau prin locurile mai largi si mai ferite.
Locuitorii Busteniului au aparut insa prin 1802, cand in urma teroarii lui Pasvantoglu, mai multi bucuresteni s-au adapostit aici.
Incepand cu 1848, Busteniul se ciocneste de un fel de „recunoastere”, „descoperire turistica” din partea a tot mai multi vilegiaturisti.
Orasul Busteni, de-a lungul vremii a fost denumit pe buna dreptate \" Capitala alpinismului romanesc \" , iar acest fapt se datoreaza atat numarului mare de trasee alpine cat si a temerarilor care s-au avantat in cunoasterea si descoperirea acestor stanci semete si care au avut curajul ca si oameni ai muntelui sa infrunte orice pentru a da mai departe si altora locurile pe care ei le-au strabatut.
Muntii Bucegi se pot lauda cu cel mai mare mumar de trasee alpine din tara - aproximativ 280 dintre care 130 numai in Costila: Peretele Urlatorii Mari, Claia Mare, Peretele cu Florile, Peretele Branei Mari si Costilei, Fata Nordica a Morarului etc.
Gruparea Alpina se formeaza prin anii 1930, aceasta fiind predecesoarea Clubului Alpin Roman, constituit de catre G. Frim, Urdiste Olt, Al. Steopoe si Petre Balaceanu.
In timp, odata cu modernizarea cailor de acces, a conditiilor, a societatii, a posibilitatilor turistice, Busteniul devine una dintre cele mai renumite si cautate statiuni montane.
La Busteni, putem remarca mai mult decat in orice alta parte frumusetile dezvaluite de: Piatra Arsa, Jepii Mari si Jepii Mici, Caraimanul(2384m), pe care se afla monumentul inaltat in cinstea eroilor cazuti in primul razboi mondial , Costila (2489m)  sau altfel spus \"paradisul alpinistilor\" sau formele cele mai curioase sapate si modelate in rocile muntelui de-a lungul timpului: Babele si Sfinxul, in jurul carora se tes legende din cele mai interesante.

Busteniul se afla la o altitudine minima de 882m la statia CFR si o altitudine maxima la ultima casa de pe strada Matei Basarab, de 980m, iar pozitia matematica a statiunii Busteni este data de urmatoarele coordonate: latitudine nordica 45025; latitudine estica 25033.
Busteniul insumeaza o populatie formata din 10.463 locuitori.

Distanta de la Busteni la:
- Bucuresti, pe DN1 ( E 15 ) si pe calea ferata este de 129 Km;
- Brasov pe DN1 ( E 15 ) si pe calea ferata Bucuresti - Brasov este de 37 Km.

Acest orasel de munte situat intre rezervati naturale, monumente naturale, munti semeti este defapt un loc de relaxare atat pentru cunoscatorii muntelui care il prefera pentru alpinism, catarari, drumetii, cat si pentru cei care vin aici pentru a se deconecta si a uita de galagia si stresul cotidian admirand si vizitand orasul sau imprejurimile.

Pentru cei care vin la Busteni pentru simpla relaxare si deconectare, statiunea are o gama foarte extinsa de obiective turistice:

- Casa scriitorului Cezar Petrescu- construita in 1918 (arhitectura traditionala). Pe strada Tudor Vladimirescu numarul 1, intalnim o vila cu un aspect deosebit: este vila in care a locuit din 1937 pana in 1961, scriitorul Cezar Petrescu, autorul unor carti de mare valoare din literatura noastra, ca: Intunecare, Apostol, Romanul lui Eminescu, Fram Ursul Polar, etc. 
Muzeul contine biblioteca personala a scriitorului ( 1034 volume din care 3/4 in limba franceza ). In hol pot fi admirate trei sculpturi semnate Oscar Han, iar pe pereti sunt expuse cateva lucrari ale pictorilor Jiquidi, h.Dumitru, iser si G. Loewenti.
Muzeul este o sectie a MUZEULUI JUDETEAN DE ISTORIE SI ARHEOLOGIE PLOIESTI.
- Casa de cultura si Biblioteca oraseneasca

- Castelul Cantacuzino - In anul 1911 a fost cladit Castelul Cantacuzino si o serie de grote, cascade si fantani arteziene, toate situate in parcul al carui proprietar a fost printul Gheorghe Cantacuzino ziz \" Nababu\". Castelul, din punct de vedere arhitectural, figureaza in topul primelor castele din tara

 - Biserica Domneasca - construita in anul 1889, ctitorie a regelui Carol I si a reginei Elisabeta, se remarca prin arhitectura deosebita, dotarile interioare (icoanele din interior sunt originale fiind pictate Gheorghe Tattarescu) si vechimea sa.

- Casa Romano-Franceza - In centrul orasului vis - a - vis de Primaria orasului Busteni ( Bulevardul Libertatii - 174 ) se gaseste Casa Romano - Franceza ( CRF ), institutie care are drept scop raspandirea culturii si civilizatiei romane prin orice mijloc legal in zona Vaii Prahovei ( de la Campina la Predeal ).In acelasi timp CRF asigura legatura dintre cele doua localitati infratite Moissy - Cramayel - Franta ( departamentul Saint -et - Marnel - localitate situata la aproximativ 35 Km in sud - estul Parisului ) si orasul Busteni.

- Monumentul \"Ultima Grenada\" - Monumentul situat intre Biserica Domneasca si statia CFR, a fost ridicat in anul 1928 prin grija patronului Fabricii de Hartie Otto Schiel si a fost dedicat eroului \"Caporal Vasile Musat\".
Este opera sculptorului Dumitru Barlad si reprezinta pe caporal aruncand grenada in tabara dusmana cu mana dreapta ce-i mai ramesese teafara.Caporalul Musat s-a nascut in anul 1890 in comuna Domnesti - Arges. A facut parte din batalionul unu al regimentului doi graniceri, care avea sarcina pazirii granitei in sectorul muntelui Susai intre Predeal si Valea Prahovei. A luptat in jurul Brasovului si in defileul Oltului la Caineni. A fost ranit in lupte de mai multe ori, dar, stapanit de un nobil sentiment patriotic, a refuzat sa plece in spatele frontului. Transferat la o unitate in Muntii Vrancei, a fost ranit la bratul stang, continuand sa participe la batalii si sa arunce grenade cu bratul sanatos. A murit eroic in luptele de la Oituz, La inaugurarea monumentului in data de 9 septembrie 1928, a luat parte insasi M.S. Regina Maria, insotita de intreaga sa suita regala.


Alte monumente de vizitat sunt:

- Babele - Monument al naturii, format de-a lungul timpului datorita ploilor si eroziunii vantului. Culme muntoasa in partea central-nordica a masivului Bucegi (Carpatii Meridionali), cu directie nord-sud intre Valea Jepilor, la est, si Valea Sugarilor, la vest, constituita din conglomerate si gresii. Altitudinea maxima atinge 2.292 m (varful Baba Mare). Important obiectiv turistic de la care se poate pleca spre Varful Omu (2.505 m), spre izvorul si pestera Ialomitei, spre Crucea de pe masivul Caraiman, spre cabanele Piatra Arsa si Varful cu Dor.

- Sfinxul - Monument al naturii, format de-a lungul timpului datorita ploilor si eroziunii vantului. Stanca uriasa, singuratica, in Muntii Bucegi, alcatuita din conglomerate. Actiunea indelungata si combinata a agentilor modelatori (vanturi, ploi, zapezi, inghet, dezghet etc.) a determinat o puternica erodare a acestuia, in urma careia a rezultat aspectul actual (privita dinspre lateral) stanca are infatisarea unui cap urias de om).
Exista si unele ipoteze conform carora Sfinxul ar fi:
1. fenomen natural la fel ca si Babele;
2. monument istoric mostenit de la daci. Se spune ca este un monument religios, sculptat de artisti daci dupa victoriosul razboi purtat impotriva romanilor in timpul lui Domitian din anul 89 e.n.
 3. o stanca megalictica.

- Grupul Batranilor, Spanul, Columna, Lespezi, Hermes, Altarul, Zamolxe, Porumbelul si Sfinxul din Piatra Arsa.

- Pe str. Matei Basarab sunt circa 35 de stanci de diferite marimi ( intre 0,5 si 2,5 m ) , care invita copiii la un alpinism al prichindeilor.m)

- Pe Valea Urlatoarea este o cascada naturala cu o cadere de apa de 12m

- La Vama Strunga situata la cota 1950 m, exista un punct fosilifer, unde au fost descoperite aproximativ 150 specii de amoniti si numerosi corali.

- Nu gresim cu nimic daca mentionam printre monumentele naturale si Poiana Kalinderu, Poiana Costilei si alte poieni, una mai frumoasa decat alta, iar toate impreuna formeaza imparatia florilor.

- Parcul National Bucegi are o suprafata de 6680 hectare si cuprinde intreg versantul prahovean.

- Rezervatia Poiana Crucii (Cocora) protejaza o poiana, adapostind o specie de ghintura.

- Rezervatia botanica Varful Omul cu specific de tundra

- Rezervatia botanica Babele, cu vegetatie aplina spaecifica, expusa vanturilor permanente.

- Muntii Caraiman sunt vestiti si pentru \" Floarea Reginei \", declarata monument al naturii si ocrotita prin lege. Este o floare cenusie cu mai multe petale si care se gaseste in Muntii Alpi.

- Monumentul comemorativ Crucea Eroilor din Caraiman. A fost inaltat intre anii 1926-1928 la initiativa reginei Maria si inchinat eroilor romani cazuti in luptele primului razboi mondial. Crucea este construita din otel si are o inaltime de 33 m. Este luminata noaptea.

Festivalul international al tinerilor dirijori – manifestare artistica.
Cascada Urlatoarea. Este situata pe versantul de est al Muntilor Bucegi, pe paraul Urlatoarea, care izvoraste de la poalele Muntilor Jepi si se varsa in Prahova. Numele ei este legat nu numai de zgomotul apelor de la cascada, ci si de vuietul celor intermitente care pornesc navalnice dupa ploile repezi. Apele cascadei au parcurs in adancuri un drum lung si, dupa ce stiva de conglomerate s-au terminat, au iesit la lumina.

Multe alte obiective turistice care merita vizitate se afla in imprejurimi la: Sinaia (Castelul Peles, Manastirea Sinaia, etc), Bran (Castelul Bran), Rasnov, Brasov etc.

Pe langa atractiile oferite de Busteni vara prin traseele sale variate si extrem de numeroase, statiunea mai este recomandata deoarece climatul la o asemenea altitudine are urmatoarele efecte asupra organismului : scade metabolismul bazal, micsoreaza viteza de sedimentare a globulelor rosii, micsoreaza volumul de aer respirat, rareste respiratiile. Ceea ce se traduce printr-o intensa actiune sedativa asupra nutritiei si o actiune de repaos asupra respiratiei, conferind astfel Busteniului un character balneoclimateric.
In statiunea Busteni pot fi tratate:
- formele de nevroza astenica,
- bolile endocrinometabolice, afectiunilecronice ale cailor respiratorii,
- reumatismulcronoc degenerativ,
- hipertensiunea arteriala stadiul I,
- rahitismul si tulburarile de crestere la copii.
- sindroame neuroasteniforme pe fond somatic
- boli endocrinometabolice ( hipertiroidia, diabetul zaharat, dislipedemiile )
- afectiuni reumatismale cronice
- tulburari circulatorii periferice ( inclusiv insuficienta venoasa cronica )
- afectiuni cronice ale cailor respiratorii: bronsite cronice, faringolaringite cronice, scleroemfizem pulmonar etc.
- rahitismul si tulburarile de crestere la copii

Bioclimatul tonic constitue un stimulent puternic ce se caracterizeaza prin valorile relativ joase ale presiunii atmosferice. Aerul e curat, fara praf, deosebit de bogat in radiatii ultraviolete. In viitor alt factor natural de cura ar putea fi si apele munerale din statiune, daca vor fi recaptate. In aceste conditii, statiunea si-ar putea extinde considerabil valentele curative si pentru tratarea unor afectiuni ale aparartului digestiv. Analizele efectuate de Institutul de balneofizioterapie din Bucuresti a stabilit ca apele minerale de la Busteni sunt clorurate, sulfatate, sodice si hipotone, ce pot fi utilizate in urmatoarele cazuri:
- in afectiuni gastrointestinale ( gastrite hiperacide, dispepsii hiperstenice si chiar boala ulceroase, in colite cronice si dispepsii intestinale de putrefactie si fermentatie, stari de alergie alimentara).
- in divacantanezii biliare, mai ales in atoniile veziculare, in colecistitele cronice.
- in afectiuni hepato-biliare ( insufucienta hepatica )
- in boli de nutritie: glicozuri alimentare, diabetul simplu si in obezitate
Trasee turistice cu plecare din Busteni

• Busteni - Cabana Piatra Arsa prin Valea Urlatorilor 4 - 4 ½ ore, triunghi albastru
• Busteni - Babele - Pestera prin Valea Jepilor 5 - 5 ½ ore - traseu recomandat doar turistilor bine antrenati si echipati,pana la caderea zapeziilor
• Busteni - Varful Omu prin Valea Cerbului 5 ½ – 6 ore, banda galbena
• Busteni - Varful Omu prin Poiana Izvoarelor 6 – 7 ore, banda rosie
• Busteni Cabana Alpin - Pichetul Rosu 3 - 3 ½ ore , triunghi rosu
• Busteni - Cascada Urlatoarea 1 - 1 ½, marcaj punct albastru
• Busteni - Cabana Gura Dihamului - Cabana Diham 2 ½ ore, drum carosabil si poteca,marcaj triunghi albastru.
• Busteni - Plaiul Munticelu - Poiana Costilei - Valea Cerbului - Cabana Omu 6 - 7 ore, traseu accesibil vara;marcaj triunghi rosu si banda galbena.
• Busteni - Poiana Costilei - Pichetul Rosu - Cabana Malaiesti 4 ore, traseu accesibil vara, iarna numai alpinistilor si schiorilor avansati, marcaj triunghi rosu
• Busteni - Cantonul Jepi - Cabana Piatra Arsa 3 ½ ore, traseu accesibil vara, marcaj triunghi albastru

Amatorii sporturilor de iarna au la dispozitie mijloace de transport pe cablu :
- telescaun: (lung 1830m, capacit.400pers.\\h, scaune de 2 pers., durata de parcurs:15 min.);
- telecabina Busteni - Babele (cu lungimea traseului de 4.350 m, diferenta de nivel 1.237 m, timp de parcurgere 13 minute,capacitate 25 persoane.A fost data in folosinta la 11 august 1978)
- telecabina Babele - Pestera (cu lungimea traseului de 2.611m, difernta de nivel 560m, timp de parcurgere 10 minute, capacitate 35 de personae).
 - partiile de schi (lungimea partiei, destinata agrementului, concursurilor si competitiilor sportive, este de 1.500 de metri, cu o panta medie de 37 la suta si o latime de 40 de metri. Partia este prevazuta cu doua variante de sosire, una pentru incepatori, iar cealalta pentru avansati).

Daca vreti sa aveti un concediu de vis sau doriti sa va relaxati intr-un ambient plin de magie si frumusete, unde muntele se apleaca sa sarute pamantul, iar norii sunt atat de aroape...alegeti Busteniul !

Casa Dumitru

Cazare Busteni - Casa Dumitru

Pensiunea Casa Dumitru este situata in inima statiunii Busteni, ofera conditii excelente de a va petrece vacanta, un concediu sau weekend-ul, intr-un cadru deosebit. Prin calitatea serviciilor sale, stil si rafinament... Mai multe detalii
Bucatarie Cutie de Valori Frigider comun Gratar / Barbeque Internet Internet Wireless Mic Dejun Parcare Sala de Conferinte Sala de Mese Schimb Valutar Seif la Receptie TV cu Cablu in Living
Balcon Dus in Camera Frigider Internet in Camere Minibar Telefon TV cu Cablu in camera Uscator
Structura spatiu:
 • Camere duble: 13
 • Apartamente: 0
 • Total camere: 0
 • Total locuri: 30
 • Pret: 169 RON/camera
Apartament Vacanta

Cazare Busteni - Apartament Vacanta

Apartamentele Luxor de vacanta va primeste intr-un camin cald si linistit, in inima naturii, unde va puteti relaxa si rasfata, va puteti bucura de drumetii, servicii de agrement si de gustoasele preparate culinare. Apart... Mai multe detalii
Bucatarie Frigider comun Living Restaurant Schimb Valutar Teren de Sport TV cu Cablu in Living
Baie cu Cada Frigider Incalzire Centrala TV cu Cablu in camera
Structura spatiu:
 • Camere duble: 0
 • Apartamente: 3
 • Total camere: 0
 • Total locuri: 18
 • Pret: 60 EURO/integral
Vila Rares

Cazare Busteni - Vila Rares

PREZENTARE: LOCATIE: Pozitionata la 500Mde partia Klinderu si la 500M de centrul orasului ofera accesul rapid ,mai ales pentru cei intersati de ski si pentru cei ce doresc sa petreaca intr-un grup restrans de 8-1... Mai multe detalii
ATV Loc de Joaca pentru Copii Bucatarie Foisor Frigider comun Gradina Gratar / Barbeque Internet Internet Wireless Lavanderie Living Parcare Accepta Animale Restaurant Sala de Mese Salon Sanie Terasa TV cu Cablu in Living Plata cu Cardul
Aer Conditionat Baie cu Cada Frigider Incalzire Centrala Internet in Camere Telefon
Structura spatiu:
 • Camere duble: 3
 • Apartamente: 1
 • Total camere: 1
 • Total locuri: 8
 • Pret: 80 RON/camera
 
CASA RARES

Cazare Busteni - CASA RARES

Casa cu 3 dormitoare, 2 bai,bucatarie open space cu dining room si salon de petrecere (8-10 pers) .Apartamentul este situat intr-o vila cu acces la curte, gratar si locuri de parcare pozitionata la 500m de partia Kali... Mai multe detalii
ATV Bucatarie Crama Foisor Frigider comun Gradina Gratar / Barbeque Internet Internet Wireless Living TV cu Cablu in Living
Aer Conditionat Dus pe Hol Frigider Incalzire Centrala TV cu Cablu in camera
Structura spatiu:
 • Camere duble: 5
 • Apartamente: 1
 • Total camere: 0
 • Total locuri: 10
 • Pret: 250 RON/integral
Pensiunea fara nume

Cazare Busteni - Pensiunea fara nume

Pensiunea este situata intr-o zona linistita, la 250 de metri de DN1 in apropierea padurii cu o priveliste deosebita catre Caraiman. Dispunem de: -12 camere duble, avand fiecare baie proprie televizor (cablu), -... Mai multe detalii
Loc de Joaca pentru Copii Bucatarie Frigider comun Gratar / Barbeque Internet Internet Wireless Living Parcare Accepta Animale Sala de Conferinte Sala de Mese TV cu Cablu in Living
Balcon Dus in Camera Incalzire Centrala Internet in Camere TV cu Cablu in camera Uscator
Structura spatiu:
 • Camere duble: 12
 • Apartamente: 0
 • Total camere: 0
 • Total locuri: 24
 • Pret: 70 RON/camera
apartament 2 camere

Cazare Busteni - apartament 2 camere

apartament 2 camere complet utilat/ mobilat baie bucatarie tv in camera pat dublu in apropierea partiei kalinderu la 20 m de padure cu vedere la munti pachet weekend (3 nopti) 400 ron pachet saptamana (7 nopti) 700... Mai multe detalii
Bucatarie Living
Baie cu Cada Balcon Frigider Incalzire Centrala TV cu Cablu in camera
Structura spatiu:
 • Camere duble: 1
 • Apartamente: 1
 • Total camere: 2
 • Total locuri: 4
 • Pret: 150 RON/integral
pensiunea Cristian

Cazare Busteni - pensiunea Cristian

Aflata sub protectia divina a �Cruci Eroilor� de pe masivul Caraiman, sub fruntea semeata a tacutului �Sfinx� si la poalele batranelor doamne, vestitele �Bebe� din Bucegi se afla statiunea ... Mai multe detalii
Bucatarie Living TV cu Cablu in Living
Incalzire Centrala TV cu Cablu in camera Uscator
Structura spatiu:
 • Camere duble: 1
 • Apartamente: 1
 • Total camere: 1
 • Total locuri: 7
 • Pret: 200 RON/integral
Pensiunea Casa Vito

Cazare Busteni - Pensiunea Casa Vito

vila superba la baza partie de schi Kalinderu... Mai multe detalii
Loc de Joaca pentru Copii Bar de Zi Bucatarie Cutie de Valori Foisor Frigider comun Gratar / Barbeque Internet Wireless Karaoke Mic Dejun Parcare Sala de Mese Sanie Seif la Receptie Semineu Terasa TV cu Cablu in Living
Dus in Camera Frigider Incalzire Centrala Internet in Camere Minibar Seif Telefon TV cu Cablu in camera
Structura spatiu:
 • Camere duble: 3
 • Apartamente: 0
 • Total camere: 2
 • Total locuri: 8
 • Pret: 120 RON/camera
 
 
1 2 3 > >>
 
 

Home

Restaurante Valea Prahovei

Inscrie Pensiune

Inscrie Restaurant

Delta Dunarii

Despre Valea Prahovei

Parteneri

Contact

© Pensiuni Valea Prahovei 2008
Toate Drepturile Rezervate
 
Creare site by Studio Media Pixel