Mai jos apare o descriere a statiunii Breaza cu locatiile care ofera cazare Breaza dar si pensiuni Breaza in 2011 si 2012. Cazare Breaza la preturi rezonabile si cazare Breaza pentru toate buzunarele si toate genurile de oameni.

Pensiuni din Breaza | Despre Breaza

Cazare Breaza, Pensiuni Breaza

Sunt zile in care am vrea sa ne indepartam de zgomotele oraselor, de suieratul sinelor de tramvai, de claxoane si de aerul supraincarcat cu poluanti, dar nu vrem sa legem ca si destinatie o statiune mare si ne intrebam: „unde sa mergem? unde gasim un loc linstit si frumos lipsit de forfota?”...

As raspunde fara sa ezit: la Breaza!
Imi amintesc cand am cunoscut-o pe mamaia Maria cu povestile ei de care nu ma mai saturam. Printre ele imi povestea despre calatoriile sale la Breaza, despre plimbarile prin parcul frumos si umbros din orasul unde locuia „unchiul”, un barbat inalt si sanatos si la suflet si la trup si... cum sa nu fie?

La Breaza aerul este curat, clima este una dulce si primitoare care pe timpul anului ne scalda in soare si ne apara de vanturi si umiditate. Climatul din Breaza este un climat specific zonelor de intrare montane cu un bioclimat simulent recomandat celor care au probleme cu afectiuni pulmonare, cardiovasculare, endocrine, hepatice sau ale aparatului locomotor.
Datorita factorilor de mediu benefici care au ajutat in mod constant la tratarea multor persoane, la Breaza a luat fiinta
Centrul de sanatate si medicina preventiva \"Fundatia Eden\" si
Spitalul de Boli Pulmonare, centre medical care se pot lauda cu foarte multe reusite in lupta cu boala.
Breaza poate sa se laude fara pic de modestie si cu o colaborare romano-americana ce a luat fiinta prin 1918, prima clinica pentru sugari, infiintata de \"Juna Cruce Rosie Americana\".

Tot in Breaza este bine de stiut ca se afla si Colegiul National Dimitrie Cantemir (anterior \"Liceul Militar Dimitrie Cantemir\")

Breaza, este situata in nord-vestul judetului Prahova, pe stravechiul drum de legatura intre Transilvania si Muntenia, folosit astazi de magistrala feroviara 3 si soseaua internationala E 60, pe cursul mijlociu al raului Prahova.

O alta cale de acces este calea ferata Bucuresti-Brasov, la gara Breaza sau haltele Nistoresti si Breaza Nord.
Breaza se afla la urmatoarele distante de:
95 Km de Bucuresti
42 Km de Ploiesti
20 Km de Sinaia
27 Km de Busteni
29 Km de Azuga
42 Km de Predeal
45 Km de zona Bran

Orasul este marginit la nord de Depresiunea Comarnic - Talea, ce face parte din sirul depresiunilor subcarpatice interne, iar la sud de Depresiunea Campina, depresiune subcarpatica externa. La est si vest sunt doua siruri de dealuri subcarpatice, ce constituie o prelungire spre sud a muntilor.

Orasul Breaza este pozitionat pe coordonatele de 25°40\' longitudine estica si 45°10\' latitudine nordica. Pe malurile raului Prahova cat si ale afluentilor sai se gasesc salcii si arini. Exista si paduri de amestec -molid, brad, pin, fag- ce apar ca niste mici insule in zona de contact dintre dealuri si munte (Podu Corbului, Dealul Cetatii, Lazului). Padurile de fag se gasesc pe suprafete mult mai mari in Valea Morii, Cheia Provitei si pe versantul estic al dealului Sinoiu. Un numar foarte mare de tipuri de plante din flora specifica zonei subcarpatice acopera pasunile si fanetele.

In Breaza se gasesc izvoare cu apa minerala sulfuroasa, sulfatata, calcica, sodica, hipotona descoperite cu foarte multi ani in urma, prin 1833 de catre generalul rus Pavel Kiseleff, iar mai apoi onorificate cu Diploma de Onoare la Viena in anul 1873 in cadrul Expozitiei de la Viena, pentru calitati terapeutice deosebite. Aceste izvoare creeaza posibilitatea unui tratament balnear pentru cei care vin aici la tratament sau doar a unei simple relaxari intr-un mediu desoebit, unde putem admira felul in care uneori natura ne rasplateste cu daruri minunate si deosebite.

Daca vreti sa vizitati sau sa profitati de efectul lor curativ, izvoarele din Breaza sunt urmatoarele:

Izvorul sulfuros de sub dealul Cacova - ape minerale sulfuroase, sulfatate, cloruro-sodice, calcice
Izvorul Sulfuros din Breaza de Jos - sulfuroasa, sulfatata, sodica, calcica hipotona
Izvorul Sarat din Valea Morii - cloruro-sodica, sulfatata, bromurata, calcica, magneziana, hipertona
Izvorul cu apa sulfuroasa din oras - la intersectia strazii Colonel Popovici cu strada Victoriei

Desi un oras nu prea mare, Breaza ne ofera foarte multe posibilitati de realxare. In plimbarile noastre prin oras putem admira diferite monumente, biserici, expozitii:

- Casa de Cultura Ion Manolescu - unde functioneaza Bibiloteca oraseneasca, expozitia cu lucrari de arta din colectia Nicolae Barascu, Fundatia culturala Ion Manolescu.
- Crucea Eroilor de pe Dealul Gurga – construit in 1930, la 743 m altitudine, o cruce de 11m
- Monumentul din str. Libertatii - Obelisc cu vultur
- Monumentul din Gura Beliei-Breaza - Obelisc cu vultur, monunment ridicat in cinstea eroilor neamului
- Monumentul din curtea scolii Valea Tarsei - Obelisc cu cruce
- Monumentul din Podul Vadului - Troita din lemn
- Biserica din centru cu hramul Sfantul Nicolae fondata in anul 1777 de catre domnitorul Alexandru Ipsilanti
- Biserica din Breaza de Jos, cu hramul Sfantul Gheorghe si Adormirea Maicii Domnului, ctitorita in anul 1830
- Conacul \"Toma Cantacuzino\" este asezat in parcul central al orasului, fiind ctitorit de spatarul Toma Cantacuzino in secolul XVII.
- Biserica cu hramul \"Schimbarea la fata\" construita in 1892 pe locul altei biserici mai vechi, se afla in Capu Campului. Este pictata in ulei, are doua turle iar catapeteasma este din lemn.
- Grupul statutar col. Popovici cu copiii situat in cimitirul din strada Eternitatii.

Din orasul Breaza se pot organiza excursii catre diferite puncte de reper ale bogatiei culturale romanesti:

- Muzeul Nicolae Grigorescu aflat in orasul Campina si care a fost resedinta pictorului Nicolae Grigorescu.
- Muzeul Bogdan Petriceicu Hasdeu aflat tot in Campina si construit dupa planurile Iuliei Hasdeu intre anii 1893-1898. Turnul cel mai inalt, numit Donjon, are structura unei biserici cu pronaos, naos si altar. Aici exista o camera albastra, in turnul din dreapta, unde Bogdan Petriceicu Hasdeu tinea sedintele de spiritism, invocand spiritul Iuliei. Palatul a fost construit dupa moartea Iuliei in 1888.
- Muzeul Cinegetic al Carpatilor, aflat la Posada-Comarnic si recunoscut in intreaga Europa, expune trofeele diverselor specii de animale cum sunt: cerb lopatar, caprior, muflon, capra neagra, ras, mistret, urs, vulpe, lup, dropie, bufnita, fazan, rata mare, cocos de munte, paun si cormoran.
- Biserica \"Schitul Lespezi\", aflata in Comarnic, a fost ridicata pe ruinele alteia mai vechi, in anul 1661, din porunca spatarului Draghici Cantacuzino.

Vara, pentru iubitorii de munte si sport, din Breaza se pot organiza excursii si trasee catre orasele de frunte ale Prahovei:
Predeal, Azuga, Busteni, Sinaia, atat pentru a vizita obiectivele locale din localitati cat si pentru practicarea diverselor oferte sportive si de agrement.

Excursiile locale din Breaza se practica pe dealurile si vaile din apropiere, pentru realaxare, iar traseele aferente sunt:
- Breaza-Valea Morii-Valea Tarsei-Breaza
- Breaza-Cartierul Ograda-Varful Gurga-Breaza
- Breaza-Varful Ducului-Ragman-Poiana Campina-Breaza
- Breaza-Valea Slanitii-Cartierul Irimesti-Varful Ducului-Breaza
- Breaza- Frasinet-Valea Campinitei-Cornu de Sus-Breaza
- Breaza -Varful Strajistea -Cartierul Valea Tarsei- Cheile Provitei-Breaza
- Breaza-Nistoresti-Seciuri-Barajul Paltinu-Breaza
- Breaza-Dealul Lazului-Talea-Breaza
- Breaza-Cartierul Frasinet-Sotrile-Breaza
- Breaza-Dealul Sinoiu-Breaza

In timpul verii se pot practica plimbari cu calul, bicicleta, ATV-ul, pescuit, vanatoare, fitness, innot, tenis sau golf in cadrul terenului de golf \"Lac de verde\", primul teren de golf din Romania omologat international si care se intinde pe o suprafata de 5000 mp, avand in vecinatate 4 lacuri amenajate artificial.

 In anotimpul rece, turistii pot participa pe dealurile din imprejurimile orasului Breaza la concursuri de ski, randonee sau fond, la sanius sau plimbari cu ATV-ul

Breaza este o statiune subcarpatica, balneoclimaterica pentru toate anotimpurile, gusturile si varstele, iar cei care se hotarasc sa viziteze acest loc frumos, inundat pur si simplu de soare si presarat cu izvoare nu vor regreta nici o clipa.

 

TRANSILVANIA HOUSE

Cazare Breaza - TRANSILVANIA HOUSE

Vila dispune la etaj de 5 camere cu balcon si baie iar la mansarda de 4 duplexuri cu salon, dormitor si baie, cu un total de 26 de locuri de cazare. Oaspetii se pot relaxa in zona verde de 1000 mp cu piscina in a... Mai multe detalii
Loc de Joaca pentru Copii Bucatarie Foisor Gradina Gratar / Barbeque Internet Wireless Living Masina Mic Dejun Parcare Accepta Animale Piscina Sala de Conferinte Sala de Mese Salon Sauna Semineu Terasa TV cu Cablu in Living
Balcon Dus in Camera Frigider Incalzire Centrala Minibar TV cu Cablu in camera Uscator
Structura spatiu:
 • Camere duble: 5
 • Apartamente: 4
 • Total camere: 5
 • Total locuri: 26
 • Pret: 150/200 RON/camera
Vila El Gre

Cazare Breaza - Vila El Gre

Vila El Gre va asteapta pentru un sejur de vis intr-una din cele mai noi si moderne pensiuni din statiune. Vila noastra va ofera 4 camere fiecare cu baie proprie, tv cablu, incalzire centrala; dispunem de asemenea de o... Mai multe detalii
Foisor Gratar / Barbeque Accepta Animale TV cu Cablu in Living
Aer Conditionat Dus in Camera Frigider Incalzire Centrala TV cu Cablu in camera
Structura spatiu:
 • Camere duble: 5
 • Apartamente: 0
 • Total camere: 0
 • Total locuri: 10
 • Pret: 100 /camera
Trandafir

Cazare Breaza - Trandafir

Cazare Breaza, 5 camere dotate cu baie proprie, apa calda permanent, centrala, 2 bucatatii. Zona excelenta pentru relaxare. Facilitati: curte, foisor, gratar, sala mese, biliard, dartz, etc.... Mai multe detalii
Biliard Bucatarie Foisor Frigider comun Gradina Gratar / Barbeque Living Parcare Accepta Animale Sala de Mese
Dus in Camera Frigider Incalzire Centrala
Structura spatiu:
 • Camere duble: 5
 • Apartamente: 0
 • Total camere: 0
 • Total locuri: 12
 • Pret: 80 RON/camera
 
TRANSILVANIA HOUSE

Cazare Breaza - TRANSILVANIA HOUSE

Vila dispune la etaj de 5 camere cu balcon si baie iar la mansarda de 4 duplexuri cu salon, dormitor si baie, cu un total de 26 de locuri de cazare. Oaspetii se pot relaxa in zona verde de 1000 mp cu piscina in a... Mai multe detalii
Loc de Joaca pentru Copii Bucatarie Foisor Gradina Gratar / Barbeque Internet Wireless Living Masina Mic Dejun Parcare Accepta Animale Piscina Sala de Conferinte Sala de Mese Salon Sauna Semineu Terasa TV cu Cablu in Living
Balcon Dus in Camera Frigider Incalzire Centrala Minibar TV cu Cablu in camera Uscator
Structura spatiu:
 • Camere duble: 5
 • Apartamente: 4
 • Total camere: 5
 • Total locuri: 26
 • Pret: 150/200 RON/camera
Luci

Cazare Breaza - Luci

SUPER OFERTA CRACIUN SI REVELION Ofer spre inchiriere vila noua in Breaza 20km pana in Sinaia, 4 camere duble, 1 living,80mp., bucatarie americana,barbeque, parcare curte, incalzire centrala, 3 bai. Traditionalel... Mai multe detalii
Structura spatiu:
 • Camere duble: 4
 • Apartamente: 1
 • Total camere: 1
 • Total locuri: 20
 • Pret: 180 RON/camera
Commodum

Cazare Breaza - Commodum

Intr-un cadru deosebit de pitoresc, de atractiv si odihnitor, puteti sa descoperiti singuri un loc de vis, Vila Commodum! Amplasata intr-o zona linistita, imbracata in verdeata, lipsita de trafic auto, Vila Commodum, imb... Mai multe detalii
Loc de Joaca pentru Copii Bucatarie Gradina Gratar / Barbeque Living Parcare Terasa TV cu Cablu in Living
Baie cu Cada Balcon Dus in Camera Dus pe Hol Frigider Incalzire Centrala TV cu Cablu in camera Uscator
Structura spatiu:
 • Camere duble: 5
 • Apartamente: 0
 • Total camere: 0
 • Total locuri: 11
 • Pret: 60 EURO/camera
Vila El\'Gre

Cazare Breaza - Vila El\'Gre

Vila noua si luxoasa. Oferim Primul etaj: 3 Dormitoare (approx. 20mp) 2 Bai 2 Terase Parter: 1 Dormitor (approx. 15mp) 1 Baie Bucatarie complet utilata Living cu televizor Dining cu sala de mese de 12 persoan... Mai multe detalii
ATV Loc de Joaca pentru Copii Bucatarie Foisor Frigider comun Gradina Gratar / Barbeque Internet Living Parcare Ping Pong Sala de Mese Terasa Teren de Sport TV cu Cablu in Living
Baie cu Cada Balcon Dus in Camera Frigider Incalzire Centrala Internet in Camere TV cu Cablu in camera
Structura spatiu:
 • Camere duble: 3
 • Apartamente: 1
 • Total camere: 0
 • Total locuri: 8
 • Pret: 50 EURO/camera
Pensiunea Dans Club Barna

Cazare Breaza - Pensiunea Dans Club Barna

Pensiunea Club Barna va ofera o gama completa de servicii pentru petrecerea timpului liber sau a sejururilor d-voastra. Pensiunea noastra va ofera camere ingrijite, tv + cablu, bai proprii, sala de conferinte cu videopro... Mai multe detalii
Bar de Zi Bucatarie Gradina Gratar / Barbeque Living Parcare Piscina Sala de Conferinte Sala de Mese Teren de Sport TV cu Cablu in Living
Dus in Camera Incalzire Centrala TV cu Cablu in camera
Structura spatiu:
 • Camere duble: 8
 • Apartamente: 0
 • Total camere: 0
 • Total locuri: 16
 • Pret: nedefinit RON/camera
 
 
1 2 3 > >>
 
 

Home

Restaurante Valea Prahovei

Inscrie Pensiune

Inscrie Restaurant

Delta Dunarii

Despre Valea Prahovei

Parteneri

Contact

© Pensiuni Valea Prahovei 2008
Toate Drepturile Rezervate
 
Creare site by Studio Media Pixel