Mai jos apare o descriere a statiunii Bran cu locatiile care ofera cazare Bran dar si pensiuni Bran in 2011 si 2012. Cazare Bran la preturi rezonabile si cazare Bran pentru toate buzunarele si toate genurile de oameni.

Pensiuni din Bran | Despre Bran

Cazare Bran, Pensiuni Bran

BRAN

Comuna Bran este una din cele 44 de comune ale judetului Brasov si numara aproximativ 5500 de locuitori.
Undeva, la 30 km departare de Brasov, pe culmea unui deal plin de istorie si ascuns de trupurile muntilor din apropiere vegheaza si acum Castelul Bran, un loc plin de misticism, unde „vampirii si fantomele pazesc umbra adormita a lui Vlad Tepes, denumit si Dracula.”

Si atunci, in anii domniei sale - 1448 - 1456 si 1462 – 1476, dar si acum, Vlad Tepes va ramane o figura legendara inconjurata de o aura de legende si fapte adevarate, dar niciodata nu vom stii unde incepe legenda si unde se strecoara adevarul, unde se termina adevarata istorie si de unde se continua legenda.
Ce se stie insa despre Vlad Tepes este ca el s-a nascut la Sighisoara in Transilvania si a fost fiul lui Vlad Dracul fost cavaler in Ordinul Dragonului, ordin cavaleresc aparut in Estul Europei din nevoia de a stopa extinderea Imperiului Otoman.
Blazonul Ordinului Dragonului reprezenta un dragon (otomanii) si o cruce (semn al crestinatatii), iar Vlad Dracul a purtat acest simbol peste tot, pe steaguri, monede si sigiliu.
Dincolo de legende insa, Tepes a fost un voievod respectat atat de catre supusii sai cat si de catre dusmanii pe care a stiut sa ii tina departe de granitele sale sau a stiut sa ii opreasca la timp pentru a nu-si lasa pamantul cotropit.
Pe langa faptul ca a stiut sa dea o serie de legi care au strunit furturile, crimele si talhariile, iar in timpul domniei sale ocaua de aur putea sa ramana pe marginea fantanii fara ca cineva sa si-o insuseasca, Tepes a fost un luptator priceput si un bun strateg -  fapt descris si de catre renumitul scriitor francez Victor Hugo in “Legende de Siecles”si in nenumarate documente istorice ale vremurilor.
Tepes insa nu a locuit la Bran si istoria sa nu a fost legata de aceste locuri, dar Branul si Tepes au devenit „aceeiasi fiinta” in momentul in care in jurul lor a inceput sa se creeze tot felul de ipoteze, legende, s-au scris carti, si s-au creat peste 700 de ecranizari: filme documentare sau nuvele.
Situat intr-un loc pitoresc, la 25 de km de Brasov pe DN 73 - care uneste Brasovul de Campulung Muscel, Branul este una dintre statiunile turistice cele mai frecventate de catre doritorii de aventura, adrenalina si drumetii.
Adevarul este ca turismul a inflorit la Bran in urma legendelor cu Dracula, iar apoi s-a dezvoltat datorita unei strategii foarte bune de turism, a peisajelor pitoresti si a multitudinii de evenimente locale de o atractie deosebita pentru iubitorii de traditie, folclor sau muzica medievala.

Branul se afla la doar 25 km de Brasov pe DN 73 si la aproximativ 200km (prin Ploiesti) de Bucuresti.
Predeal - Rasnov - Bran - Moeciu ( ramificatie din DN1) 25 km
DN73 Brasov - Bran - Moeciu 25 km
Campulung - Rucar - Moeciu - Bran - Brasov
DN Sibiu - Fagaras - Zarnesti – Bran

In Bran se poate ajunge atat pe calea ferata cat si cu microbuzul din toate marile orase invecinate.

Branul, datorita sitului sau natural deosebit, a specificului traditional local foarte valoros, a localitatilor invecinate de o valoare turistica deosebita, a muntilor Piatra Craiului si Bucegi care confera o minunata panorama a devenit o statiune tot mai vizitata, mai cautata si apreciata atat de turistii romani, cat si de cei straini.
Masivul Piatra-Craiului este o renumita rezervatie naturala si parc national si se intinde de la marginea orasului Zarnesti pana la confluenta raurilor Dambovita si Dambovicioara. Relieful lui este unul impresionant, cu forme frumoase, aproape ireale, sculptate in stanci semete si in forme dure, plin de culori, de sunete maestre si strabatut de faimoasele capre negre ce pot fi zarite satand pe piscurile sale.
In contextul in care spatiul locuit de romanii din sud-estul Transilvaniei, intra in sfera de interes a regalitatii maghiare, iar cavalerii teutoni sunt adusi aici pentru a supraveghea drumurile de acces peste Carpati, aceste locuri vor fi atstate istoric in diverse documente, iar in 1367 vom intalni intr-un act de danie denumirea locului ca fiind Bran.
Printre documente, in anii 1729, respectiv 1732 vor mai fi amintite si satele din imprejurimile Branului: Sohodol, Poarta, Predelut, Valea Lunga, Moieciu de Sus, Simon, Moieciu de Jos, Zbarcioara, Sirnea si Coacaza si satul Fundata.
Fundata, situata intr-o zona cu relief carstic, este o asezare pitoreasca din culoarul Bran-Rucar, la poalele Masivelor Piatra-Craiului si Bucegi. Iarna este frecventata pentru practicarea schiului, vara pentru drumetii, iar toamna pentru “nedeile” sale -  manifestarea folclorica \"Nedeia Muntilor\" – un eveniment care atrage dupa sine crearea unui fel de targ in care se aduna diversi comercianti si crescatori de animale care isi prezinta si isi comercializeaza produsele.

Obiective turistice:
 Culoarul Bran-Rucar - Este una din cele mai importante drumuri turistice care leaga zonele centrala si sudica ale Romaniei. In aceasta zona predomina atractiile turistice naturale (cheile Dambovicioarei, Ghimbavului), se pot regasi vestigii istorice (castelul Bran) si identifica elemente traditionale specifice asezarilor rurale, unele declarate \"sate turistice\" (Zarnesti, Moeciu, Fundata).
Muzeul Satului Bran - organizata cu peste patru decenii in urma in parcul din vecinatatea castelului, prezinta principalele tipuri de gospodarii si locuinte, anexe gospodaresti, constructii economice si instalatii pentru prelucrarea lemnului si a tesaturilor de lana, actionate hidraulic.
Vama Medievala Bran – este parte din Muzeul Bran si a fost intemeiata in 1987. El pastreaza imaginea Branului ca si un important punct vamal, oferind vizitatorului descrierea comertului in evul mediu.
Manastirea Aninoasa - a fost ctitorita in 1677 in satul cu acelasi nume. Manastirea Aninoasa este unica in zona, arhitectura sa imbinand elemente specifice unei cetati fortificate cu cele ale unui lacas de cult.
Mausoleul de la Mateiasi – este situat la 12 km de Rucar pe drumul catre Bran in comuna Valea Mare – Pravat si a fost construit in memoria eroilor romani cazuti in Razboiul de Intregire Nationala dintre anii 1916-1918.
Pestera Dambovicioara - se afla in judetul Arges, la mai putin de 20 de Km de zona Bran, pe culoarul Bran-Rucar. Pestera s-a format in calcarele jurasice ale Masivului Piatra Craiului, in urma actiunii apelor paraului Dambovicioara.
Cheile Dambovicioarei – s-au format in urma erodarii continue a paraului Dambovicioara in Munti Piatra Craiului, munti formati din calcare ce dateaza din jurasic. Cheile au un sector de peste 9 km si sunt o veritabila atarcatie in frumusetea locurilor.
Barajul Pecineagu - este situat pe cursul superior al raului Dambovita, in depresiunea dintre muntii Piatra Craiului si muntii Iezer-Papusa. Barajul este inalt de 107 m si lungimea coronamentului este de 267 m.
- Castelul Bran (in germana Törzburg, in maghiara Törcsvár) este un monument istoric si arhitectonic, situat in Pasul Bran-Rucar, la 30 de kilometri de Brasov.
Aceasta cetate, probabil din lemn, va fi fost ridicata de cavalerii teutoni intre 1211-1225. Ea este atribuita magistrului Theodorikus. In secolul al XIII-lea teritoriul cetatii Bran a fost supus jurisdictiei comitatului regal de Alba Iulia.
In anul 1395 Sigismund de Luxemburg, imparat german si rege al Ungariei, a folosit castelul Bran ca baza strategica pentru o incursiune in Tara Romaneasca, in urma careia l-a indepartat pe voievodul Vlad Uzurpatorul, rivalul lui Mircea cel Batran, vasalul sau.
In 1407 Sigismund ii acorda lui Mircea stapanirea castelelor Bran (fara domeniul aferent) si Bologa. Branul ramane sub autoritatea Tarii Romanesti pana in 1419.
In anul 1427 castelul Bran a trecut din proprietatea scaunului Brasovului in cea a coroanei Ungariei, care a finantat lucrarile de fortificare si de extindere. In 1498 cetatea Branului a fost inchiriata de regalitatea maghiara catre scaunul Brasovului.
In 1920, Consiliul Orasenesc Brasov a donat Castelul Bran reginei Maria a Romaniei, in semn de recunostinta fata de contributia sa la infaptuirea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. Regina l-a amenajat si l-a lasat mostenire fiicei ei, principesa Ileana, sora regelui Carol al II-lea. Dupa expulzarea din tara a familiei regale, in 1948, Castelul Bran a intrat in proprietatea statului roman, fiind abandonat si devastat. Castelul s-a redeschis apoi vizitelor publice in 1956, fiind partial amenajat ca muzeu de istorie si arta feudala. In 1987 a intrat in restaurare, lucrare terminata in linii mari in 1993.
Desi a intrat in circuitul si folclorul turistic drept castelul lui Dracula, aici turnandu-se si un film, Interviu cu un vampir, se pare ca Vlad Tepes nu a locuit niciodata la castel. Recent el a fost restituit in natura de statul roman lui Dominic de Habsburg si celor doua surori ale sale, in calitate de mostenitori ai principesei Ileana. Proprietarii s-au angajat ca timp de trei ani sa nu-i schimbe destinatia de muzeu. Romania si-a asumat si costurile renovarii si intretinerii castelului si are un drept de preemptiune pentru achizitia viitoare a castelului

- Cetatea Rasnov este o cetate taraneasca veche din orasul Rasnov.
Inceputurile zidirii cetatii au fost stabilite la sfarsitul sec. al XIII-lea de catre taranii rasnoveni, nu are un stil arhitectonic pretentios apropiat de constructia caselor obisnuite, adaptat cerintelor de fortificare. Ca material au fost intrebuintate piatra si caramida. inaltimea zidurilor este de aproximativ 5m, iar latimea cea mai mare o prezinta zidul sudic, care nefiind dublat ca celelalte ziduri, in unele locuri are 1,5 m.
Zidurile ca si turnurile erau acoperite cu tigla pentru a preveni incendiile provocate de asediatori. Traseul zidurilor este neregulat, din cauza terenului accidentat de la marginea culmei dealului pe care il inconjoara, fapt care imprima zidurilor cetatii profilul unei masive centuri zimtate. Complexul cetatii taranesti a Rasnovului cuprinde doua curti: una exterioara, in fata zidului estic al cetatii, marginita de un zid fortificat si dotat cu un turn patrat denumit \"turnul vechi\"; una interioara, inconjurata de zidurile si turnurile cetatii. Curtea exterioara, situata in partea esteca a cetatii, servea pentru adapostirea vitelor, constituind in acelasi timp si un avanpost intarit pentru apararea cetatii.

- Parcul National Piatra Craiului
- Parcul Natural Bucegi
- Cheile Rasnoavei
- Vestigiile istorice de la Rasnov (cetatea medievala)
- Schitul Dragoslavele (circa 5 km de Rucar)
- Plaiul Foii
- Manastirea Namaiesti - aflata in com. Valea Mare Pravat, dateaza din sec. XVI
- Manastirea Negru Voda - aflata in Campulung, ctitorita in 1215 de Radu Negru
- Casa Memoriala George Toparceanu - la 17 km de Rucar
- Schitul Namaiesti - la 17 km de Rucar

O alta forma de agrement  a zonei o reprezinta drumetiile, excursiile pe diferite trasee in imprejurimi:
Bran - Valea Moeciului,  Bran – Zarnesti,  Bran – Rasnov, Bran - Poiana Brasov,
Bran – Brasov, Bran – Predeal, Bran -Fagaras- Sambata de Sus –Sibiu,  Bran – Sighisoara, Bran – Sinaia, Bran - Pestera Dambovicioara, Bran - Curtea de Arges- Poienari .

Totodata din Bran se pot organiza excursii in Muntii Bucegi pe traseele destinate celor cunoscatori, alpinistilor si bineinteles celor care vor catarare si escalada Montana.

In Bran sunt organizate pe tot parcusrsul anului diverse evenimente ce fac un adevarat spectacol de traditie, dansuri, muzica, arta, religie conferind celor care se afla in zona o adevarata lectie de frumusete culturala.

Printre evenimentele locului amintim:

 -Serbarile Zapezii - Partia Zanoaga
- Cupa Salvamont
- Cupa Bran
- \"Balul Indragostitilor\"
- Festivalul de Folclor pentru Tineret \"Flori de Mai\"
- Masuratul laptelui - Stana Zanoaga
- Zilele Branului
- Targul Pantelimonului,
- Targul Mesterilor Populari
- Intalnire cu fii si prietenii Branului,
- Simpozionul International de Sculptura Bran
- Festivalul Branzei si Pastramei - Ravasitul Oilor
- Focul lui Samedru
- Halloween la Bran
- Targul arhanghelilor Mihail si Gavril
- Datini si  Obiceiuri din ciclul Sarbatorilor de Iarna

Alte forme de agrement in Bran sunt:

- Partia Bran - Zanoaga amplasata la circa 4 km de centrul localitatii, pe Valea Portii. Are o lungime de 1000 de metri , o diferenta de nivel de circa 150 de metri si ofera multiple variante de coborare, ceea ce o face accesibila pentru toti iubitorii de schi, amatori sau cunoscatori.
Partia este dotata cu un teleschi in lungime de 700 de metri, tunuri de zapada artificiala si noicturna.
- plimbari cu ATV
- ravasitul oilor
- plimbari cu calul, caruta
- tir cu arcul
- tir cu arma
- terenuri de sport
- fitness
- locuri de joaca amenajate pentru copii

In zona veti gasi foarte multe posibilitati de cazare, incepand cu agrementul de tip rural: pensiuni, vile, case pana la hotele dotate cu sali de conferinta de tip occidental. Indiferent unde veti hotari sa va cazati, in Bran veti gasi oameni deosebiti de primitori, de pregatiti, iar confortul nu va va lipsi.
In Bran veti gasi cu siguranta tot ceea ce veti dori: natura frumoasa, oameni minunati, posibilitati diverse de agrement, istorie, „vampiri” si istorie!

PENSIUNEA CONDURUL REGINEI

Cazare Bran - PENSIUNEA CONDURUL REGINEI

Pensiunea \"Condurul Reginei\" este situata la cca 700m fata de Castelul Bran. Capacitate maxima de cazare 20locuri in 6 cam dubla si 2 apt. Facilitati: mic dejun si cina; sauna; biliard; foisor cu gratar; terasa la para... Mai multe detalii
Loc de Joaca pentru Copii Bar de Zi Biliard Cutie de Valori Foisor Frigider comun Gradina Gratar / Barbeque Internet Internet Wireless Living Mic Dejun Parcare Restaurant Room Service Sala de Mese Salon Sanie Sauna Semineu Terasa TV cu Cablu in Living Plata cu Cardul
Balcon Dus in Camera Incalzire Centrala Incalzire cu Lemne Internet in Camere Minibar Telefon TV cu Cablu in camera Uscator
Structura spatiu:
 • Camere duble: 6
 • Apartamente: 2
 • Total camere: 0
 • Total locuri: 16
 • Pret: 100 RON/camera
Pensiunea Colt de Rai

Cazare Bran - Pensiunea Colt de Rai

Pensiunea Colt de Rai, in apropiere de Poiana Brasov, la 20 de km Sud, va asteapta pentru petrecerea vacantei/ concediului d-voastra intr-un loc pitoresc. Pentru un concediu perfect la munte va punem la dispozitie 12 cam... Mai multe detalii
ATV Loc de Joaca pentru Copii Bar de Zi Foisor Frigider comun Gradina Gratar / Barbeque Hipism Internet Living Mic Dejun Parcare Peste Ping Pong Restaurant Room Service Sala de Conferinte Sala de Mese Sala de Fitness Sanie Sauna Semineu Terasa Teren de Sport TV cu Cablu in Living Plata cu Cardul
Baie cu Cada Balcon Dus in Camera Incalzire Centrala Minibar Telefon TV cu Cablu in camera
Structura spatiu:
 • Camere duble: 14
 • Apartamente: 0
 • Total camere: 0
 • Total locuri: 30
 • Pret: 36 EURO/camera
Pensiunea Bradul

Cazare Bran - Pensiunea Bradul

Pensiunea Bradul este situata in Bran, la numai cateva sute de metri de vestitul castel, Pensiunea noastra este destinatia ideala pentru o vacanta de neuitat la munte. Ce este atat de special la noi ? Faptul ca in anul 2... Mai multe detalii
Loc de Joaca pentru Copii Bucatarie Foisor Gradina Gratar / Barbeque Internet Parcare Sala de Conferinte Sala de Mese Terasa Teren de Sport
Dus in Camera Incalzire Centrala Telefon TV cu Cablu in camera
Structura spatiu:
 • Camere duble: 16
 • Apartamente: 4
 • Total camere: 0
 • Total locuri: 28
 • Pret: nedefinit RON/camera
 
Pensiunea Bran Belvedere

Cazare Bran - Pensiunea Bran Belvedere

Pensiunea Bran Belvedere de 4* este inconjurata de o panorama uluitoare a muntilor Bucegi cu superbele paduri ce se desfasoara spectaculos pe crestele insorite ale muntilor. Noi va oferim lux, intimitate, liniste si un a... Mai multe detalii
ATV Loc de Joaca pentru Copii Bar de Zi Biliard Foisor Gratar / Barbeque Hipism Internet Wireless Living Masaj Mic Dejun Parcare Restaurant Sala de Conferinte Sala de Mese Sala de Fitness Sanie Sauna Terasa TV cu Cablu in Living
Aer Conditionat Baie cu Cada Balcon Dus in Camera Frigider Incalzire Centrala Minibar Telefon TV cu Cablu in camera
Structura spatiu:
 • Camere duble: 8
 • Apartamente: 3
 • Total camere: 0
 • Total locuri: 34
 • Pret: 75 RON/camera
Pensiunea Casa Medievala

Cazare Bran - Pensiunea Casa Medievala

Pensiunea Casa Medievala de 4* te asteapta sa te relaxezi intr-o locatie foarte bine pozitionata, lasandu-te sa admiri toata frumusetea Branului.La noi va puteti alege una dintre 5 camere diferentiate cromatic prin texti... Mai multe detalii
Loc de Joaca pentru Copii Bucatarie Foisor Frigider comun Gradina Gratar / Barbeque Internet Living Parcare Piscina Restaurant Sala de Mese Sanie Terasa TV cu Cablu in Living
Balcon Dus in Camera Incalzire Centrala TV cu Cablu in camera
Structura spatiu:
 • Camere duble: 4
 • Apartamente: 0
 • Total camere: 0
 • Total locuri: 12
 • Pret: 25 euro RON/camera
Pensiunea Casa din Bran

Cazare Bran - Pensiunea Casa din Bran

Pensiunea Casa din Bran va pune la dispozitie, pentru un sejur de neuitat, 9 camere duble, cu pat matrimonial 2 camere duble twin, cu paturi separate 1 apartament, cu pat matrimonial si canapea extensibila. Casa din Bra... Mai multe detalii
Loc de Joaca pentru Copii Bucatarie Ferma Foisor Frigider comun Gradina Gratar / Barbeque Internet Parcare Accepta Animale Restaurant Sala de Conferinte Sala de Mese Terasa TV cu Cablu in Living
Balcon Dus in Camera Incalzire Centrala Minibar TV cu Cablu in camera
Structura spatiu:
 • Camere duble: 12
 • Apartamente: 0
 • Total camere: 0
 • Total locuri: 24
 • Pret: 120 RON/camera
Pensiunea Monica

Cazare Bran - Pensiunea Monica

Pensiunea Monica va asteapta sa va petreceti o vacanta de basm in faimoasa statiune Bran. Pensiunea noastra va ofera cazare in 6 camere duble si 1 camera tripla cu bai proprii si centrala termica proprie, tv + cablu in f... Mai multe detalii
Bucatarie Ferma Frigider comun Gradina Gratar / Barbeque Livada Living Parcare Sala de Mese Sanie TV cu Cablu in Living
Baie cu Cada Balcon Dus pe Hol Incalzire Centrala Telefon
Structura spatiu:
 • Camere duble: 7
 • Apartamente: 0
 • Total camere: 0
 • Total locuri: 16
 • Pret: 70 RON/camera
Pensiunea Mama Cozonacilor

Cazare Bran - Pensiunea Mama Cozonacilor

Pensiunea Mama Cozonacilor este o pensiune agroturistica cu o capacitate de 24 locuri in 12 camere. Trei dintre camere au cate 2 paturi de o persoana, 4 camere au pat matrimonial de doua persoane, iar 5 camere sunt tripl... Mai multe detalii
ATV Loc de Joaca pentru Copii Ferma Foisor Gradina Gratar / Barbeque Hipism Livada Living Masina Parcare Accepta Animale Sala de Conferinte Sala de Mese Sanie Semineu Terasa Teren de Sport TV cu Cablu in Living
Balcon Dus in Camera Incalzire Centrala TV cu Cablu in camera
Structura spatiu:
 • Camere duble: 12
 • Apartamente: 0
 • Total camere: 0
 • Total locuri: 24
 • Pret: 80 RON/camera
 
 
1 2 3 > >>
 
 

Home

Restaurante Valea Prahovei

Inscrie Pensiune

Inscrie Restaurant

Delta Dunarii

Despre Valea Prahovei

Parteneri

Contact

© Pensiuni Valea Prahovei 2008
Toate Drepturile Rezervate
 
Creare site by Studio Media Pixel