Mai jos apare o descriere a statiunii Barcanesti cu locatiile care ofera cazare Barcanesti dar si pensiuni Barcanesti in 2011 si 2012. Cazare Barcanesti la preturi rezonabile si cazare Barcanesti pentru toate buzunarele si toate genurile de oameni.

Pensiuni din Barcanesti | Despre Barcanesti

Cazare Barcanesti, Pensiuni Barcanesti

BARCANESTI


Este o comuna deosebita, situata in zona de silvostepa din sudul municipiului Ploiesti, pe soseaua nationala Ploiesti - Bucuresti –pe DN1, comuna favorizata indeosebi prin faptul ca se invecineaza cu municipiul Ploiesti (cca. 5 km) la nord, cu comuna Brazi, la vest, cu comuna Puchenii Mari, la sud, cu comuna Rafov , la est si cu comuna Berceni, la nord-est.
Cei care veti vizita Barcanestiul cu satele sale aferente, veti fi uimiti de posibilitatile sale turistice inca nefolosite la procentul pe care acesta poate sa il ofere.
Barcanestiul este defapt un fel de punte de unde se pot organiza drumetii in completarea cunostintelor religioase, culturale, istorice.
Comuna este situata intr-un peisaj pitoresc, coline domoale si impadurite cu codrii de fag si stejar, un loc unde se povesteste inca despre haiducii de odinioara car ar fi batut zonele respective
Un haiduc despre care se stie precis si despre care se nascocesc tot felul de povesti si legende este haiducul Radu Anghel, arestat cand a sosit la Barcanesti si adus de la Snagov, asta fiind prin anul 1864. Documentele si oamenii locului spun ca el ar fi din arestul subprefecturii si s-a ascuns in padurile care pe atunci faceau parte din vechiul codru al Vlasiei.
Teritoriul comunei se incadreaza in sectorul cu clima temperat continentala, caracterizata prin mari amplitudini termice determinate de racirile puternice in timpul iernii si de incalziri excesive ce au loc vara din cauza maselor de aer tropical.
Cu toate acestea, pe tot parcursul anului, temperatura medie in zona este de 10- 11°C.

La scoala din Barcanesti se stie ca a predat Iordache si Popa Ion la Barcanesti, Constantin si Popa Licsandru la Tatarani, Grigore Dumitrescu la Pietrosani, Gherasim-Gorjanu si inca multi altii, printre care personalitate de seama a fost N. Filimon. Hronicul comunei ar putea inregistra sosirea aici, prin 1816, a eminentului carturar transilvanean Gh. Lazar (1779-1823), in calitate de preceptor al odraslelor vaduvei logofetese Ecaterina Barcanescu, dar si in calitate de „geometru” pentru a ridica planul topografic al mosiei Barcanesti.

Daca veniti in Barcanesti pentru petrecerea timpului liber puteti sa vizitati monumentele din raza comunei, monumente vechi, pline de istorie si deosebit de frumoase:
 - Conacul Brancoveanu-Mavrocordat din satul Tatarani.
 - Manastirea Ghighiu, cu intregul complex de cladiri (biserica mare cu hramul „Izvorul Tamaduirii” , o biserica mica, cu hramul „Sf. Lazar, Spiridon si Haralambie”, a cimitirului, construita de setrarul Panait Marunteanu cu sotia sa Ecaterina. Monumentul figureaza in lista monumentelor de cultura inca din 1956. In pastrarea manastirii se afla: o icoana a Maicii Domnului cu pruncul - Icoana Facatoare de minuni - o culme a artei sacre, venita din partile crestinilor sirieni, din secolul al XVI-lea.
- un cimitir un paraclis de piatra si caramida, ridicat intre anii 1832-1833, care are hramul Invierea lui Lazar, afectat de bombardamentele din 1944. Din pictura originala au ramas doar catapeteasma si peretele de la intrare. Restaurarea generala a fost facuta intre 1954-1958.
 - Biserica „Adormirea Maicii Domnului” - documentele atesta  vechea biserica prin 1833-1834, reparata in 1904.
 
In comuna Barcanesti veti gasi destul de multe unitati de cazare: pensiuni, case private, hanuri, dar cel mai renumit in zona este Hotelul-restaurant Romanesti, afalt intr-o zona cu adevarat frumoasa si pitoreasca.

Motel 2 Romanesti

Cazare Barcanesti - Motel 2 Romanesti

Baie proprie,Tv,Aer Conditionat,Service auto,Restaurant,Bar... Mai multe detalii
Masina Mic Dejun Parcare Restaurant Room Service Sala de Conferinte Sala de Mese TV cu Cablu in Living Plata cu Cardul
Aer Conditionat Baie cu Cada Balcon Dus in Camera Telefon TV cu Cablu in camera
Structura spatiu:
  • Camere duble: 2
  • Apartamente: 0
  • Total camere: 4
  • Total locuri: 50
  • Pret: 50 RON/camera
Motel Romanesti 2

Cazare Barcanesti - Motel Romanesti 2

Motelul Romanesti 2 va asteapta pentru petrecerea unei vacante de vis in statiunea Barcanesti. Daca ati cautat o oaza de liniste, inconjurati fiind de peisaje pitoresti, acesta este locul potrivit. Motelul nostru va ofer... Mai multe detalii
Foisor Frigider comun Gradina Parcare Accepta Animale
Incalzire Centrala TV cu Cablu in camera
Structura spatiu:
  • Camere duble: 0
  • Apartamente: 0
  • Total camere: 10
  • Total locuri: 20
  • Pret: nedefinit RON/camera
 
 
 

Home

Restaurante Valea Prahovei

Inscrie Pensiune

Inscrie Restaurant

Delta Dunarii

Despre Valea Prahovei

Parteneri

Contact

© Pensiuni Valea Prahovei 2008
Toate Drepturile Rezervate
 
Creare site by Studio Media Pixel