Mai jos apare o descriere a statiunii Banesti cu locatiile care ofera cazare Banesti dar si pensiuni Banesti in 2011 si 2012. Cazare Banesti la preturi rezonabile si cazare Banesti pentru toate buzunarele si toate genurile de oameni.

Pensiuni din Banesti | Despre Banesti

Cazare Banesti, Pensiuni Banesti

Banesti este o localitate pe care multi o trec cu vederea din punct de vedere turistic, dar ea este un popas cu adevarat frumos: cu oameni care se pricep la a primii oaspeti in case, cu locuri si imprejurimi deosebite.
Localitatea este asezata pe Valea Prahovei, la aproximativ 30 km de Ploiesti si 3 km de Campina.
Inca din trecut, Banestiul s-a bucurat de privilegiul de a se afla in plin drum comercial, facand intre Brasov si Tara Romaneasca. In acea perioada, Banestiul este denumit Comarnic.
Relieful, prin altitudinea ti prin orientarea catenelor muntoase, aduce anumite modificari locale: scaderi de temperatura ti cretterea cantitativa a precipitatiilor, dar el se afla intr-un climat de adapost.
Ca si fauna, intalnim viezurele, ursul brun, cerbul, veverita, caprioara, mistretul ti o varietate mare de pasari: mierla, ciocanitoarea, cinteza.
Banestiul este oarecum alaturat mortii tanarului si faimosului aviator Aurel Vlaicu, care in incercarea sa de a trece Carpatii si-a gasit sfarsitul in comuna Banesti.
Aici, in locul trecerii sale in nefiinta, de-a lungul soselei DN1 a fost ridicat un frumos monument, omagiu adus curajului, o acvila cu aripile deschise.
Aici a murit un tanar care probabil ar fi ajuns mult mai departe, un ambitios si un temerar – o pasare frumoasa care printr-o nefericita intamplare si-a frant aripile mult prea devreme pilotand pasarea sa de metal intr-o data de 13 septembrie.
Un alt monument important banestenilor este cel din fata Bisericii care este inchinat ca si o vesnica multumire si recunostinta eroilor comunei Banesti, care au murit pentru pamantul lor natal si tara in care au crezut.
Atestarea arheologica a zonei Banesti a fost exemplificata prin asezari (sat Siliste), prin complexul ritual de cult de pe dealul Domnii, incepand inca din secolul II inainte de Hristos.
Acest fapt a fost dovedit prin  cercetare sistemetica, arheologica, avizata de toate forurile: Academia Romana de Stiinte, Institutulu National de Arheologie.
In zona inca se mai fac cercetari, iar la Stiubeu exista material hallstatian. Dacii sunt prezenti la: Stiubeu, Ciobu si Podu Odaii, dovedind si modul de folosire a terenurilor naturale in timp si spatiu.
Ca si atractii turistice ale zonei sunt: padurea Ciuperceasca aflata in Banesti, Castelul Iulia Hasdeu si Muzeul Memorial Nicolae Grigorescu situate in Campina si alte monumente si commune alaturate.

Agatha Christie

Cazare Banesti - Agatha Christie

Hostelul Agatha Christie este ideal pentru team � building, evadare din orasele zgomotoase, petreceri private si/sau zile de nastere, vacante, fiind foarte aproape de padurea Ciuperceasca. Noi va oferim baie in fiec... Mai multe detalii
ATV Bucatarie Foisor Frigider comun Gradina Gratar / Barbeque Restaurant Sala de Mese
Aer Conditionat Frigider Incalzire Centrala Telefon TV cu Cablu in camera Uscator
Structura spatiu:
  • Camere duble: 0
  • Apartamente: 0
  • Total camere: 0
  • Total locuri: 1
  • Pret: 120 RON/camera
Casa Augsburg

Cazare Banesti - Casa Augsburg

Casa Augsburg va asteapta sa va relaxati intr-un alt fel de vacanta, si sa va regasiti energia interioara. Noi promovam conceptul de wellnes imbinat cu turismul rural. Wellness inseamna vitalitate, sanatate pe termen lun... Mai multe detalii
Loc de Joaca pentru Copii Bar de Zi Biliard Bucatarie Cazino Cutie de Valori Fax Frigider comun Gradina Internet Internet Wireless Lavanderie Masaj Parcare Ping Pong Piscina Restaurant Room Service Sala de Conferinte Sala de Mese Sala de Fitness Salon Sauna Schimb Valutar Seif la Receptie Solarium Terasa Teren de Sport TV cu Cablu in Living Plata cu Cardul
Aer Conditionat Baie cu Cada Balcon Dus in Camera Dus pe Hol Fax Frigider Incalzire Centrala Internet in Camere Jacuzzi Jacuzzi Minibar Seif Telefon TV cu Cablu in camera Uscator
Structura spatiu:
  • Camere duble: 11
  • Apartamente: 0
  • Total camere: 4
  • Total locuri: 2
  • Pret: 250 /camera
 
 
 

Home

Restaurante Valea Prahovei

Inscrie Pensiune

Inscrie Restaurant

Delta Dunarii

Despre Valea Prahovei

Parteneri

Contact

© Pensiuni Valea Prahovei 2008
Toate Drepturile Rezervate
 
Creare site by Studio Media Pixel