Mai jos apare o descriere a statiunii Baicoi cu locatiile care ofera cazare Baicoi dar si pensiuni Baicoi in 2011 si 2012. Cazare Baicoi la preturi rezonabile si cazare Baicoi pentru toate buzunarele si toate genurile de oameni.

Pensiuni din Baicoi | Despre Baicoi

Cazare Baicoi, Pensiuni Baicoi

Orasul Baicoi, situat in mijlocul judetului Prahova la 45,02 grade latitudine nordica si 25,52 grade longitudine sudica este un important oras petrolier.
El se afla la o distanta de 20 km nord de Ploiesti si 16 km sud de Campina.
Inaltimea maxima de 406 metri, raportata la nivelul marii, se atinge in cadrul orasului Dealul Tintea.
Orasul se intinde pe o lungime de 17 km (de la intrarea in Tufeni dinspre Mislea pana la iesirea spre Gageni - Canton).
Este dezvoltat practic de-a lungul arterei principale (Strada Republicii), din care pleaca mai multe strazi, acestea nedepasind insa ca lungime 2-3 km decat foarte rar.
Orasul Baicoi are in componenta urmatoarele cartiere:
• Schela, in care sunt concentrate cele mai importante unitati economice ale orasului, situat la intrarea in oras dinspre DN1 - Paralela 45;
• Tufeni, situat in nordul extrem al orasului, oarecum izolat de restul Baicoiul, sau Centrul Vechi, unde se afla unitatile administrative ale orasului (Primarie, Fisc), Liceul si o zona comerciala si de servicii;
• Liliesti, care in urma amplasarii aici a catorva cvartale de locuinte in perioada comunista tinde sa devina centrul orasului;
• Dambu, situat in estul orasului, spre iesirea cu Scorteni si
• Tintea, fosta comuna, situata in SE, intinzandu-se pana la iesirea spre Gageni, respectiv Plopeni, cunoscuta in tara, si nu numai, pentru zacamintele de petrol si pentru proprietatile apelor din Valea Stelii (Senin).
Despre Baicoi nu stiu prea multe, dar cu siguranta stiu ca voi reveni in acele locuri primitoare si uimitor de frumoase.
M-am cazat acolo de cateva ori si mi-a placut foarte mult ambinetul locului. E un loc placut unde ai parte de liniste, de relaxare, de oameni prietenosi gata mereu sa iti povesteasca despre cate ceva, sa te indrume sau sa iti arate cat de mandrii sunt ei ca locuiesc pe plaiuri atat de batrene si vestite, pe unde au umblat domnitori renumiti si oameni de nume ai tarii noastre.
Unii dintre ei mai batrani se mandresc cand ne povestesc file de istorie, pentru ca: „este important sa stii de unde vii si cine esti si este important sa stii cum s-au asezat stramosii tai aici” – spun ei.
Ei povestesc despre un oarecare Baicu, crescator de oi care venea la Cotu Oii (Cotoiu) si despre faptul ca prin anii 1543 in hartiile Brasovului apare scris despre Baicoi ca:
 “Au luat parte la schimbul de marfuri cu Brasovul, negustori  din Arges, satele Prahovei, Baicoi”, acest fapt argumentand vechimea acestui loc frumos.
Si daca ar fi sa ii ascultam ei ne povestesc tot, din fir in par despre cum a fost acest loc daruit ca si mosie domneasca de catre Mihai Viteazu unui Manole si Neculce Logofat, in schimb pentru satul Ploiesti data de 20 mai 1597.
Inca de pe atunci, localitatea era un cunoscut centru comercial si cultural.
 Si…istoria Baicoiului continua si ii pomeneste pe: Radu Serban, Radu Mihnea, Gheorghe Duca, Enache Ceausu (cumparatorul vamii Campina care a deschis primele puturi de pacura pe mosia Tintea ).
În timpul domniei lui Alexandru Ghica, primul domn regulamentar (1834 - 1842), mosia Baicoi este data zestre nepoatei sale Cleopatra Trubetkoi fiica lui Costache si Ruxandrei Ghica.
Pe la 1947, aceasta asezare era deja numita „comuna rurala Baicoi”, si avea in componenta sa satele: Baicoi, Cotoiol, Tufeni, iar aici, traiau 9.953 de suflete.
In 31 martie 1948, a fost emis un decret cu un singur articol prin care s-a prevazut transformarea comunei rurale Baicoi din Prahova, in comuna urbana neresedinta. Decretul a fost semnat de nume grele ale acelor timpuri: C.I.Parhon, in calitate de presedinte al Marii Adunari Nationale, Teohari Georgescu - ministrul Afacerilor Interne, Avram Bunaciu - ministrul Justitiei, toate aceste elemente fiindu-ne aduse la cunostinta, cu vadita emotie, de catre generalul in rezerva Mihalache Vasile.

Douazeci de ani mai tarziu de la emiterea acelui decret, adica in 1968, cu prilejul reorganizarii administrative a tarii, orasul Baicoi s-a unit cu comuna Tintea, sub titulatura de Baicoi – cu rang de oras.
De retinut ca primele vestigii istorice – monede dacice – descoperite pe raza orasului s-au gasit la Tintea si dateaza din anul 341 I Hr.

In Baicoi, invatamantul a aniversat 100 de ani de existenta si alaturi de ramura de ocrotire a sanatatii, a parcurs un drum ascendent .

 Adancita în propriul sau con aluvionar la Banesti cu 30 – 35 m , pe masura ce se îndeparteaza de Subcarpati , Valea Prahovei este încadrata de maluri ce scad la cativa metri si raul meandreaza .
Zona subcarpatica se caracterizeaza prin prezenta celor cinci terase ale Prahovei : Banesti , Campina , Baicoi , Pitigaia , Ciobi si Strajistea . Terasa a III- a (Baicoi) este situata la 73 – 75 m altitudine relativa si pe ea se afla orasul cu acelasi nume .
Dealurile Tintea si Baicoi constituie o cumpana de ape , dezvoltata pe directia vest – est cu altirudini de la 250 – 404,6 m . Desfasurate pe o lungime de 20 km , aceste dealuri apar ca martori de eroziune între Prahova si Teleajen . Dealul Gageni este continuarea spre este a dealului Tintea , iar delaul Baicoi , apare ca martor al eroziunii dealului Tintea .
Altitudinea maxima se înregistreaza în dealul Tintea si se datoreaza gresiilor . Datorita pantelor mai mari de 20 – 30 ‘ , constitutiei litologice si despaduririlor, apar alunecari de teren , ogase , torenti precum si depresiuni mici cvasirotunde dezvoltate pe sare . Se evidentiaza ogasele de pe Valea Portarului , la limita superioara a padurii , ravenele de pe partea stanga  a Vaii Dambului si torentii din sudul dealului Baicoi .
Peisajul natural al asezarii a fost modificat datorita actiunii omului , fiind umanizat integral prin caile de comunicatie create , forajul sondelor , exploatarea petrolului , activitatea industriala si agricola . În concluzie orasul s-a dezvoltat la contactul Subcarpatilor Prahovei cu Campia piemontana a Ploiestilor.

 Potentialul turistic se invarte in jurul Bailor Valea Stelii, situate în Tintea , a lacului sarat si a celui cu namol sapropelic. În perioada interbelica , Jean Daeker de la Steaua Romana a construit aici cea dintai cabina pentru bai .
Interesanta din punct de vedere turistic este Biserica Sf . Împarati prin faptul ca a fost prima pictata de Nicolae Grigorescu la 15 ani. Biserica Sf. Împarati Constantin si Elena , a fost ctitorita de Cleopatra Trubetkoi si Costache Calinescu între anii 1850 – 1899. Deasemenea amintim aici monumentele istorice , Biserica Cioara din Dambu si Capela neogotica a Cleopatrei.
Datorita faptului ca Baicoiul este un punct de tratament foarte bun cu destul de multe atractii turistice si vestigii, cu puncte de cazare in care exista servire buna si demna de toata aprecierea, cu o clima blande - continentala de deal si cu o temperatura medie anuala de 9-10 grade °C, foarte multi oameni considera acest loc unul bun pentru recuperare dupa saptamani de munca si il viziteaza foarte des.

Ca o curiozitate, cei mai longevivi baicoieni au trait 104 ani: Ecaterina Dobrica (1840-1944), respectiv Vasile Cazan (1893-1997).

In speranta ca v-am captat putin atentia si am scos la lumina cateva chestii ce nu au fost reliefate pana acum, sper sa vizitati Baicoiul cu placere si poate cine stie? O sa il priviti de acum mai altfel.

Vila Valentina

Cazare Baicoi - Vila Valentina

Vila Valentina este situata in superba statiune Campina, oferind vizitatorilor o panorama de neuitat si momente de relaxare la superlativ . Vila noastra de 3* va pune la dispozitie 5 camere duble cu pat matrimonial sau 2... Mai multe detalii
Bar de Zi Bucatarie Crama Frigider comun Gradina Gratar / Barbeque Livada Living Parcare Semineu Terasa TV cu Cablu in Living
Baie cu Cada Balcon Dus pe Hol Incalzire Centrala TV cu Cablu in camera Uscator
Structura spatiu:
  • Camere duble: 6
  • Apartamente: 0
  • Total camere: 0
  • Total locuri: 12
  • Pret: nedefinit RON/camera
Motel Hanul Romanesc

Cazare Baicoi - Motel Hanul Romanesc

Hanul Romanesc va ofera o gama completa de servicii pentru petrecerea timpului liber sau a sejururilor d-voastra. Este situat pe Paralela 45 in localitatea Baicoi pe soseaua DN1, Km70. Este un loc cu adevarat linistit pe... Mai multe detalii
Loc de Joaca pentru Copii Bucatarie Frigider comun Gratar / Barbeque Mic Dejun Accepta Animale Sala de Mese
Dus in Camera Incalzire Centrala
Structura spatiu:
  • Camere duble: 0
  • Apartamente: 0
  • Total camere: 10
  • Total locuri: 20
  • Pret: nedefinit RON/camera
 
 
 

Home

Restaurante Valea Prahovei

Inscrie Pensiune

Inscrie Restaurant

Delta Dunarii

Despre Valea Prahovei

Parteneri

Contact

© Pensiuni Valea Prahovei 2008
Toate Drepturile Rezervate
 
Creare site by Studio Media Pixel