Mai jos apare o descriere a statiunii Azuga cu locatiile care ofera cazare Azuga dar si pensiuni Azuga in 2011 si 2012. Cazare Azuga la preturi rezonabile si cazare Azuga pentru toate buzunarele si toate genurile de oameni.

Pensiuni din Azuga | Despre Azuga

Cazare Azuga, Pensiuni Azuga

AZUGA

Azuga se afla – “unde vaile Prahovita si Azuga se impreuna, formand raul Prahova.”, la tamplele batrane si frumoase ale legendarilor Bucegi si a Muntilor Baiului, in vecinatatea culmilor Sorica si Cazacu.
Azuga este o perla a turismului romanesc ocolita si imprejmuita de munti plini de amintiri si povesti, strabatuti inca din vechime de oameni indrazneti ai muntelui dornici sa ii cucereasca, de dealuri garbovite, de paduri inalte si umbroase, de ape reci si navalnice.
Aici, in aceste paduri unde se povesteste ca ar trai fiinte de legenda, iar copacii din cand in cand ar prinde viata si ar povesti intre ei, cu multi ani in urma, prin 1720 - 1725 ar fi existat un Han numit “Caciula Mare” – mentionat de Nestor Ureche si Nicolae Iorga in jurul anului 1815 in documentele lor istorice.
Traditia locurilor povesteste si despre Hanul “Intre Prahove” construit pe la jumatatea veacului al XVIII - lea, in Azuga la poala Clabucetului Taurului, in apropierea locului unde se varsa paraul Azuga in raul Prahova. Locul unde era situat I-a conferit si numele, fiindca, pe vremuri, ambele rauri au fost socotite izvoare ale Prahovei.
 In preajma hanului, la nord si la sud, la rasarit si la apus nu se gasea nici o locuinta omeneasca, la inceputuri. Abia in primii ani ai secolului al XVIII -lea aparusera pe ici - colo, cateva gospodarii razlete, cum a fost cea a ciobanului George Zangor, primul locuitor care s-a statornicit in Azuga.
Pana in anul 1881, Azuga a fost denumita “Intre Prahove”, iar apoi, dupa inaugurarea garii i s-a dat numele Azuga, nume imprumutat de la raul cu aceeiasi denumire.
In anul 1848, localitatea Azuga a fost declarata oras.

Azuga este situata pe cea mai circulata vale transcarpatica a Romaniei - Valea Prahovei, pe DN 1\\ E60 si magistrala feroviara dubla, electrificata Bucuresti - Brasov, la cca 135 km fata de Bucuresti si 36 km fata de Brasov.
Dinspre Rasnov se poate ajunge in Azuga pe DN 73A si E577.
In sezonul de iarna trenurile sunt suplimentate cu Trenurile Zapezii, devenind o traditie pentru CFR.
Azuga, se invecineaza la nord cu jud. Brasov, la vest si sud cu orasul Busteni, iar la sud si est se afla comuna Valea Doftanei.
Altitudinea localitatii Azuga este de: 850 - 950 m.
Climatul in Azuga este unul specific zonelor alpine,tonic-stimulent,ozonizat,fara praf si alergeni.
Temperatura medie anuala: 70C.
Statiunea Azuga are coordonatele de identificare 45 grade 37\' latitudine nordica si 25 grade 33\' longitudine estica si numara aproximativ 5.200 locuitori.
Datorita accesibilitatii sale, dar si a locatiei din punct de vedere peisagistic si al mltitudinii de trasee ce pot fi practicate, Azuga a devenit una dintre remarcabilele statiuni climaterice, de agrement si sport din tara.
Daca va veti hotari vreodata sa va petreceti cateva zile in Azuga fiti pregatiti sa gasiti aici absolut tot ce ati dorit vreodata de la o statiune montana: potential natural de o frumusete coplesitoare, forme de relief diversificate de la zone muntoase, la dealuri line si vai inundate de culoare si viata, paduri de brad si foioase unde traiesc diverse specii de animale si pasari: cerb carpatin, caprior, urs, mistret, lup, vulpe, jder, bursuc, dihor, vidra, iepure, ras, cocos de munte, soim, pitulici, corbi, pitigoi, pupeze, cuci. etc.

In Azuga puteti face drumetii pe trasee montane care sunt bine proportionate ca sit imp atat pentru incepatori cat si pentru cei care vor sa se aventureze pe trasee mai dificile:

1- Trasee in Muntii Baiului - Valea Doftanei - Valea Musita - Valea Rusu - Vf. Rusu - Valea Unghia Mica - Azuga

Obiective: Vf. Rusu, traversarea muntelui la Azuga. Timpul necesar: aproximativ 5 ore si jumatate - 6 ore. Este drum forestier, poteca nemarcata inaccesibila pe ceata si in intervalul cu strat de zapada. Acest traseu face legatura intre valea Doftanei si valea Prahovei, traversand sectorul nordic al versantului, dand posibilitatea turistilor de a admira peisajele din vestul Carpatilor de Curbura.

2 - Trasee: Sinaia - Cabana Piscul Cainelui - Vf. Piscul Cainelui - Vf. Dragan - Saua Baiului - Vf. Cazacu -Culmea Urechea - Partia Sorica - Azuga

Durata: 8-9 ore. Marcaje: Sinaia - Vf. Piscul Cainelui: punct albastruVf. Piscul Cainelui - Saua Baiului: banda rosie
Saua Baiului- Azuga: drum forestier respectiv poteca nemarcata

3 - Trasee in Muntii Baiului - Azuga - Culmea Sorica - Vf. Cazacu - Vf. Baiutu (Zamora)

Este un traseu care poate fi parcurs in aproximativ patru ore, fiind accesibil in orice anotimp, mai ales in timpul verii sau toamna. Obiectivele sunt Muntele Cazacu si Culmea Urechea. Poteca si drum forestier fara marcaje turistice.

4 - Trasee: Muntii Baiului - Valea Azugii - Cabana Susai

Obiective: valea Azugii, pastravaria Limbasel, Muntele Susai. Timp necesar: 3? - 4 ore . Drum forestier: poteca spre cabana Susai (marcaj - triunghi rosu, in ultima parte).

5 - Trasee: Muntii Baiului - Predeal - Clabucetul Taurului – Azuga

Obiective: culmea Clabucet, cabana Girbova. Timp necesar: 3-3? ore Marcaj: triunghi albastru Accesibil in orice anotimp; mai dificil iarna, in sectiunea finala.

6 - Trasee in Muntii Baiului - Busteni - Valea Fetei - Valea Marului - Popasul Azuga

Timpul necesar: 2 ore si jumatate - 3 ore. Este drum forestier si poteca nemarcata, traseu accesibil in cea mai mare parte a anului.

Pe langa aceste trasee se mai adauga traseele pentru escalada si alpinism in Muntii Bucegi si Muntii Baiului, trasee pentru care este bine sa fiti pregatiti sau sa contactati persoanele specializate in a va da informatii utile cu privire la acestea.

Ca si posibilitati de agrement local, in Azuga va ofera o gama foarte variata si bogata in acelasi timp de activitati:

- 2 terenuri de handbal-volei
- 1 teren de fotbal
- 2 terenuri de tenis pe zgura
- 1 teren de baschet
- o sala de sport
- plimbari cu ATV-ul
- picnic
- tir sportiv
- vanatoare si pescuit sportiv
- agrement nautic
- plimbari prin padurile din imprejurime
- paintball, team – building, mountain - biking


Pe timp de iarna, Azuga va ofera posibilitatea de a schia pe partia olimpica care are 3.042 m si pe partiile: Sorica – 2100m, Cazacu – 400m, Azuga Sud – 770m si La Stana – 910m.

SORICA -altitudine plecare / sosire  1539 m / 978 m, latime 50m, inclinare 29%, lungime 2100 m, dificultate medie, omologata FIS si ANT; iluminat nocturn 700 m; zapada artificiala.

CAZACU - VARIANTA - altitudine plecare / sosire 1114 / 998 m , inclinare 33,8 %,  lungime 400 m, dificultate medie, omologata ANT; zapada artificiala.

CAZACU - altitudine plecare / sosire 1540 / 1010 m, lungime 1920 m, latime medie 40 m, dificultate medie, inclinare medie 28,4 %, inclinare maxima 41,0 %, diferenta de nivel 530 m;
 
CAZACU - Bretea - lungime orizontala  715,54, altitudine plecare / sosire 1141,21 / 978,00 m, diferenta de nivel 163,21 m , inclinare medie 22,8 %, latime medie 19,06 m;
 
AZUGA SUD - lungime 770 m, usoara, altitudine plecare / sosire 1487 m/ 1333 m, omologata ANT;

 LA STANA - lungime 910 m, usoara, altitudine plecare / sosire 1487 m / 1333 m,   omologata ANT.

Pe langa aceste partii se mai adauga si partia de schi fond si randonee situata langa  partia de schi Cazacu.

Altitudine zona schiabila: 970 m – 1.700 m;
Temperatura medie iarna: -4° C;
Strat zapada: 40-45 cm;
Durata strat zapada: 20 decembrie – 15 martie
Pe langa schi, Azuga mai ofera :

- telescaun
- snowboard
- sanius
- snowmobile
- ATV

Pentru cei care nu sunt amatori nici de drumetii, nici de sporturi de iarna, pot vizita Azuga pe timp de toamna – mai precis in luna octombrie a fiecarui an – cand are loc Festivalul Azuga. In cadrul acestuia se desfasoara diferite competitii sportive, spectacole de muzica populara, concerte de muzica usoara si rock, focuri de artificii si hora specifica.
 
Daca nici drumetiile, nici festivalurile nu va atrag, Azuga va mai ofera spre delectare vizitarea unor monumente ale naturii, rezervatii naturale, monumente si muzee.
 
Monumente al naturii:

- Fagul Secular din curtea Ocolului Silvic
- Arborele Mamut ( Sequoia gigantea )
- Bradul alb aflat pe poteca spre Garbova la 3 km, in Seaua Mare.
 
Rezervatii naturale:
 
1.Rezervatia naturala botanica – Poiana cu Narcise – Clabucetul Azugii 18,5 ha;        
2. Rezervatia naturala botanica – Poiana cu Narcise – Unghia Mare 18,22 ha;
3. Rezervatia naturala complexa – Valea Turcului 113,75 ha;
4. Rezervatia naturala complexa I – Unghia Mare 42 ha;
5. Rezervatia naturala complexa II – Unghia Mare 50 ha;
6. Rezervatia naturala complexa III – Unghia Mare 78,75 ha;
7. Rezervatia naturala complexa – Valea Cazacului 257,75 ha;
8. Rezervatia naturala geologica si geomorfologica – Unghia Mica 139,75 ha.

Monumente si muzee:

Casaria Ghimbasanu, inregistrata pe lista monumentelor de arhitectura.
Cimitirul Eroilor din Primul Razboi Mondial.
Monumentul Eroilor de la 1877, amplasat in curtea Bisericii Ortodoxe.
Monumentul inchinat Ecaterinei Teodoroiu.
Capela de pe Muntele Sorica, inchinata luptatorilor din Al Doilea Razboi Mondial.
Crucea de pomenire de la Genone.
Alte atractii turistice:
Pastravaria aflata la confluenta paraului Limbasel cu paraul Azuga.
Cabana de vanatoare Azuga.
Pe langa toate acestea, in Azuga veti avea posibilitatea sa va relaxati in ambientul oferit de hotelele, vilele si pensiunile din zona, care pe langa programele turistice oferite va vor oferi tratamente si alte modalitati de relaxare: piscine, saune, fitness, masaj si alte tratamente curative ale unor forme de nevroza astenica,
afectiuni cronice ale cailor respiratorii, rahitismul si tulburarile de crestere la copii.

In speranta ca am putut sa va ofer macar cateva din informatiile dorite sau din imaginile pe care eu mi le-am facut referitor la aceasta statiune...sper ca ne vom intalni sub lumina reflectoarelor pe partiile de schi. Eu oricum mi-am dat luciu la bocancii de schi!

Pensiunea FLORA ALPINA AZUGA II

Cazare Azuga - Pensiunea FLORA ALPINA AZUGA II

Parter: ? 1 bucatarie camara utilate si dotate ( aparatura electrocasnica tv utilitati specifice bucatariei) ? dining ( capacitate 20 locuri) cu masute si scaune. ? living mobilat ? 1 grup sanitar pentru cli... Mai multe detalii
Bucatarie Gratar / Barbeque Internet Wireless Living Mic Dejun Parcare Sanie TV cu Cablu in Living Plata cu Cardul
Balcon Dus in Camera Incalzire Centrala TV cu Cablu in camera
Structura spatiu:
 • Camere duble: 11
 • Apartamente: 0
 • Total camere: 0
 • Total locuri: 18
 • Pret: 99 RON/camera
Casa Barcaru

Cazare Azuga - Casa Barcaru

Pensiunea este situata in statiunea AZUGA, chiar la DN-1 BUCURESTI- BRASOV, si in apropierea garii Azuga.Este o investitie noua ,fiind renovata complet in 2010 , atat mobilierul,baile, mocheta si dotarile din camere ,bu... Mai multe detalii
Bar de Zi Biliard Bucatarie Frigider comun Internet Wireless Living Parcare Accepta Animale Restaurant Sala de Conferinte Sala de Mese Terasa TV cu Cablu in Living
Balcon Dus in Camera Incalzire Centrala Internet in Camere TV cu Cablu in camera Uscator
Structura spatiu:
 • Camere duble: 8
 • Apartamente: 0
 • Total camere: 0
 • Total locuri: 28
 • Pret: 60 RON/camera
Vila MARIA

Cazare Azuga - Vila MARIA

Vila situata in statiunea montana AZUGA. Constructie noua la parametri occidentali dispunand de 8 camere cu paturi duble, baie si tv prin cablu\' . Aflata in imima muntilor Bucegi, excelenta pt petrecerea de concedii sau... Mai multe detalii
Bucatarie Foisor Frigider comun Living Parcare Sala de Mese Sanie TV cu Cablu in Living
Balcon Dus in Camera Frigider Incalzire Centrala TV cu Cablu in camera Uscator
Structura spatiu:
 • Camere duble: 8
 • Apartamente: 0
 • Total camere: 8
 • Total locuri: 16
 • Pret: 100 RON/persoana
 
Vila Cascada

Cazare Azuga - Vila Cascada

http://www.cascada.ro/\\r\\nVila \\\\\"Cascada\\\\\" este situata intr-un decor linistit, in zona centrala rezidentiala a cartierului \\\\\"Poiana Tapului\\\\\" din statiunea Busteni, beneficiind de un decor impresionant... Mai multe detalii
Jacuzzi Living Parcare Accepta Animale
Dus in Camera Incalzire Centrala Jacuzzi TV cu Cablu in camera Uscator
Structura spatiu:
 • Camere duble: 9
 • Apartamente: 1
 • Total camere: 0
 • Total locuri: 22
 • Pret: 1 RON/camera
FLORA ALPINA

Cazare Azuga - FLORA ALPINA

Pensiunea Flora Alpina a fost construita in anul 2008 in stil austriac, fiind situata intr-o pitoreasca pozitie, la 1100 m altitudine, in imediata apropriere a partiilor de schi Sorica si Cazacu precum si a mijloacelor d... Mai multe detalii
Biliard Bucatarie Cutie de Valori Fax Foisor Frigider comun Gradina Gratar / Barbeque Internet Internet Wireless Jacuzzi Masina Mic Dejun Parcare Room Service Sala de Mese Sanie Sauna Seif la Receptie Terasa TV cu Cablu in Living Plata cu Cardul
Baie cu Cada Balcon Dus in Camera Frigider Incalzire Centrala Internet in Camere Minibar Seif TV cu Cablu in camera Uscator
Structura spatiu:
 • Camere duble: 16
 • Apartamente: 2
 • Total camere: 2
 • Total locuri: 48
 • Pret: 80 RON/persoana
Pensiunea Carmen

Cazare Azuga - Pensiunea Carmen

Pensiunea Carmen este situata la circa 200 de metri de partia Sorica, de pe terasele acesteia vazandu-se partia in toata amploarea sa. Drumul este asfaltat, iar pozitionarea acesteia va permite accesul facil a diferitelo... Mai multe detalii
ATV Foisor Frigider comun Gratar / Barbeque Living Masina Parcare Sala de Conferinte Sala de Mese Terasa TV cu Cablu in Living
Incalzire Centrala Telefon
Structura spatiu:
 • Camere duble: 10
 • Apartamente: 0
 • Total camere: 0
 • Total locuri: 24
 • Pret: 70-100 RON/camera
Vila Andrei

Cazare Azuga - Vila Andrei

Vila Andrei va asteapta pentru un sejur de neuitat in apartamente, camere cu pat dublu si camere cu 3-4 paturi. Ofera tot odata o priveliste minunata , fiind situata la altitudinea de 1000 de m, in apropierea partiilor d... Mai multe detalii
Bucatarie Frigider comun Gradina Gratar / Barbeque Sala de Mese Salon Sauna Semineu Terasa
Baie cu Cada Balcon Dus in Camera Incalzire Centrala TV cu Cablu in camera Uscator
Structura spatiu:
 • Camere duble: 6
 • Apartamente: 0
 • Total camere: 0
 • Total locuri: 12
 • Pret: 80-100 RON/camera
Vila Carmen

Cazare Azuga - Vila Carmen

Vila Carmen va pune la dispozitie pt o vacanta de vis cu prietenii 5 camere duble (total 10 locuri). Fiecare camera este utilata cu prorpiul televizor si cablu. Pt momente festive , pensiunea are o sala de mese cu 24 de ... Mai multe detalii
Bucatarie Frigider comun Gradina Gratar / Barbeque Living Sala de Mese TV cu Cablu in Living
Balcon Dus in Camera Incalzire Centrala TV cu Cablu in camera
Structura spatiu:
 • Camere duble: 5
 • Apartamente: 0
 • Total camere: 0
 • Total locuri: 10
 • Pret: 75 RON/camera
 
 
1 2 3 > >>
 
 

Home

Restaurante Valea Prahovei

Inscrie Pensiune

Inscrie Restaurant

Delta Dunarii

Despre Valea Prahovei

Parteneri

Contact

© Pensiuni Valea Prahovei 2008
Toate Drepturile Rezervate
 
Creare site by Studio Media Pixel