In concediu sau la o iesire scurta de week-end pentru o cat de mica deconectare.

Daca nu ai casuta ta de vacanta la care sa te retragi cu placere, trebuie sa alegi: hotel, pensiune, agroturism. Ajungi la dilema agroturism vs cazare la munte sau unde o fi.

La hotel sa vedem care ar fi situatia. Cel mai scump. Clar. Cel mai impersonal. Din aceasta perspectiva, in marea majoritate a cazurilor, atmosfera este rece, chiar daca amenajarea este placuta. Intr-un un hotel, esti un numar de camera intr-o mare de numere. Contact minim cu cei de ai casei - obligatorii fiind doar intalnirile cu cei de la receptie, dar oricum acolo au grija managerii sa angajeze fiinte dragute, placute. Sincer, ultimul punct este cel care ma atrage pe mine la un hotel. Nu receptionerele, ci libertatea pe care o capat aici. Nu ma intreaba nimeni nimic, nu are nimeni treaba cu mine. Sunt liber sa ma misc cum imi place.

Sa vedem ce e cu pensiunea. Pe vremea lui Ceausescu, pensiunea avea cu totul alt inteles pentru mine. Mult mai apropiat de "pension"-ul din romanele perioadei interbelice decat de un loc unde sa ma duc pentru cateva nopti. Insa de curand am descoperit ca pensiunile pot fi locuri surprinzator de placute. Mai putin impersonale decat hotelurile, iar la capitolul confort... surpriza! De exemplu am gasit la Tusnad pensiuni cu dotari excelente si nivelul de confort oferit era incomparabil mai bun decat la un hotel din Galati (vizitat recent) sau marele hotel central din Ploiesti. Iar ca o comparatie de pret, pensiunea a fost de trei ori mai ieftina. O pensiune acum iti ofera ceva din caldura unei case, astfel incat poti reusi sa te relaxezi mai bine. Iar gazdele au un aer mai apropiat, mai deschis, cald - contactul devine mai uman.

Agroturism - gazda. Intr-o gama destul de larga, de la varianta in care te afli sub acelasi acoperis cu gazda, pana la vilitoara separata numai pentru tine. Iar pentru cei care vor sa manance ca acasa dar mult mai bine - mai ales in zonele cu faima pentru bucate alese, aceasta este clar solutia. Cu s mare. Pornita pe vremuri (inainte de 89) ca o solutie de maxim compromis, a ajuns sa aiba acum o savoare aparte, cautata de multi. O gazda grijulie care gateste nemaipomenit, o casa bine aranjata la dispozitie, care surprinzator, se spala si se calca singura... da, merita incercat. Ca o casa de vacanta pe care nu o ai decit pentru sfarsitul saptamanii sau concediu.

Acum, care iese castigatoare din batalia agroturism versus cazare traditionala (hotel, pensiune) depinde de gusturile fiecaruia in parte.

 
 

Home

Restaurante Valea Prahovei

Inscrie Pensiune

Inscrie Restaurant

Delta Dunarii

Despre Valea Prahovei

Parteneri

Contact

© Pensiuni Valea Prahovei 2008
Toate Drepturile Rezervate
 
Creare site by Studio Media Pixel